Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία – Υπεγράφη η συμφωνία για το σερβικό τμήμα του αγωγού South Stream – Στα 2,1 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου

Σερβία – Υπεγράφη η συμφωνία για το σερβικό τμήμα του αγωγού South Stream – Στα 2,1 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου
Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της σερβικής εταιρείας South Stream Serbia AG και της ρωσικής Centar Gas
Υπεγράφη στο Βελιγράδι η συμφωνία για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα διέρχεται από τη Σερβία, μεταξύ της σερβικής εταιρείας South Stream Serbia AG και της ρωσικής Centar Gas την Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014.
Η σύμβαση για το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου σημειωτέον ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ, υπεγράφη από τους διευθυντές της South Stream Serbia AG, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς και Αλεξάνταρ Σιρομιάτιν και τον γενικό διευθυντή της Centar Gas, Στάνισλαβ Ανικιέγιεβ, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται για ιστορική μέρα για τον τομέα ενέργειας στη Σερβία και ότι έως το τέλος του 2016, όπως είχε προγραμματιστεί, θα αρχίσει η ροή φυσικού αερίου στη Σερβία μέσω του South Stream.
Όπως επισήμανε ο κ. Μπαγιάτοβιτς, σήμερα ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο, ενώ ανήγγειλε ότι σύντομα θα υπογραφεί και η σύμβαση πίστωσης για το σερβικό τμήμα του αγωγού, σημειώνοντας ότι έχουν διασφαλιστεί οι πόροι.
Η εταιρεία South Stream Serbia, ανέφερε, θα λάβει πίστωση ύψους 700 εκατ. ευρώ από την Gazprom και πρόσθεσε ότι οι οικονομικοί όροι για την πίστωση είναι οι ευνοϊκότεροι και ότι το επιτόκιο θα είναι της τάξης του 4,25% ετησίως με προθεσμία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σερβικής πλευράς.
Το τμήμα του αγωγού South Stream στη σερβική επικράτεια θα έχει μήκος 422 χιλιόμετρα, ενώ για την κατασκευή του αναμένεται να απασχοληθούν αρκετές χιλιάδες εργάτες από τη Σερβία.
Παράλληλα, θα κατασκευαστούν διακλαδώσες του στην Κροατία και τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.
Όταν ολοκληρωθεί το έργο η πλήρης δυναμικότητα του αγωγού θα είναι 41 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Σημειώνεται ότι στόχος της κατασκευής του αγωγού South Stream, ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας σε χώρες της νότιας και κεντρικής Ευρώπης, είναι η διαφοροποίηση των διαδρομών εξαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης