Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή τα εμπορικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μη τουριστικές περιοχές με απόφαση της ΕΣΕΕ

Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή τα εμπορικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μη τουριστικές περιοχές με απόφαση της ΕΣΕΕ
Αναμένονται δράσεις για την ανατροπή της Υπουργικής Απόφασης
Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μη τουριστικές περιοχές, όπως ενημέρωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει η έως τώρα ισχύς του μέτρου δεν οδήγησε ούτε σε αύξηση του τζίρου ούτε της απασχόλησης, ενώ αναμένονται δράσεις για την ανατροπή της Υπουργικής Απόφασης.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η πιθανή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές δεν πρόκειται να ενισχύσει την απασχόληση εξαιτίας της ιδιαίτερης διάρθρωσης της ελληνικής μικρομεσαίας εμπορικής επιχειρηματικότητας.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στηρίζονται σε σημαντικά υψηλό βαθμό, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην αυτοαπασχόληση και στα συμβοηθούντα μέλη.
Η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας θα οδηγήσει στο άνοιγμα καταστημάτων είτε από τους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους και τα συμβοηθούντα μέλη, είτε ακόμη και από τους ίδιους τους εργοδότες ώστε να αποφευχθεί το επιπρόσθετο κόστος λειτουργίας. Συνεπώς, τονίζει, οι επιπτώσεις στην απασχόληση δεν είναι ούτε σημαντικές ούτε διατηρήσιμες στον χρόνο.
Μάλιστα η ΕΣΕΕ θα προχωρήσει σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης και των ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος για την αναστολή της ισχύος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης