Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Εξαγωγές και εισαγωγές μειώθηκαν τον Μάιο

Γερμανία - Εξαγωγές και εισαγωγές μειώθηκαν τον Μάιο
Αυξημένες στο σύνολο τους οι εξαγωγές το 2014
Κατά 1% μειώθηκαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Μάιο, ενώ και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,4%.
Η μείωση των εξαγωγών είναι μεν μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι οικονομικοί αναλυτές, 0,3%, ωστόσο δεν είναι λόγος ανησυχίας, καθώς είχε εκτιμηθεί ότι η μεγάλη αύξηση του Απριλίου θα ακολουθούνταν από κάποια μείωση.
Συνολικά οι γερμανικές εξαγωγές βρίσκονται σε περίοδο άνθισης, καθώς το τελευταίο πεντάμηνο ενισχύθηκαν κατά 2,6%, ενώ μόνο τον Απρίλιο ανήλθαν στα 92 δισ. ευρώ.
Η αύξηση προήλθε κυρίως από τις ευρωπαϊκές αγορές, με 6% στις χώρες της ΕΕ και, συγκεκριμένα, 4% στις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ αντιθέτως μείωση παρουσιάστηκε στις εξαγωγές προς τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Andre Swartz, από τον Σύνδεσμο Χονδρικού και Εξαγωγικού Εμπορίου, σημειώνει ότι συνολικά αναμένουν αύξηση 4% για τις εξαγωγές το 2014, παρά τις δυσμενείς παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες.
Η σημαντική μείωση των εισαγωγών, από την άλλη, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί και το εμπορικό πλεόνασμα κατά 2,5 δισ. ευρώ, φέρνοντάς το στα υψηλά επίπεδα του 18,8 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, για την μείωση των εισαγωγών, ο Swarz δήλωσε ότι δύναται να ευθύνονται «οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που συμπαρέσυραν και την εσωτερική ζήτηση», γεγονός αρνητικό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης