Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σήμερα η απάντηση της Forthnet στον ΟΤΕ για την εξαγορά της Nova - Φόβοι για δημιουργία μονοπωλίου στην αγορά

tags :
Σήμερα η απάντηση της Forthnet στον ΟΤΕ για την εξαγορά της Nova - Φόβοι για δημιουργία μονοπωλίου στην αγορά
Η τελική πρόταση του ΟΤΕ-αν τελικώς υποβληθεί -θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση της Forthnet
Σήμερα καλείται η διοίκηση της Forthnet να απαντήσει αν δέχεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και έλεγχος των δεδομένων της συνδρομητικής τηλεόρασης (due diligence), με βάση την προσφορά που έχει υποβάλλει ο ΟΤΕ.
Ειδικόιτερα η Forthnet, αναμένεται να κάνει αποδεκτή ή μη την προσφορά του ΟΤΕ, όχι όμως όμως επί της τελικής της μορφής αν και εφόσον αυτή κατατεθεί από τον Οργανισμό και θα αφορά την συνδρομητική τηλεόραση, Nova.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν η προσφορά γίνει δεκτή αρχικά, θα ακολουθήσει επίσημη πρόταση η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων της Forthnet στην οποία έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone – Wind προσπαθώντας να προσεταιριστούν όσους περισσότερους μετόχους μπορούν για να αποτρέψουν την πώληση της Nova στον ΟΤΕ.
Να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ υπέβαλε στη Forthnet μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Nova ύψους περίπου 250 έως 300 εκατ. ευρώ. Το εύρος του τιμήματος προσαρμόζεται ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας, και στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία, θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, αναφερόμενο στην εκρηκτική άνοδο που καταγράφεται στις εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, αναφέρεται ότι ο ΟΤΕ και η Forthnet  έχουν πετύχει διπλασιασμό των συνδρομητών κατά τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης αγγίζει πλέον τις 760.000, από 300.000 στα τέλη του 2012.
Ο ΟΤΕ είχε 280.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ η βάση συνδρομητών της Nova αυξήθηκε κατά 6,7% το πρώτο τρίμηνο, αγγίζοντας τις 482.433.Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα εάν προχωρήσει η συμφωνία ο ΟΤΕ θα γίνει ο μοναδικός πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά, ενώ εκφράζονται φόβοι από στελέχη της αγοράς ότι οι αρμόδιες αρχές θα μπορούσαν να μπλοκάρουν μία τέτοια εξέλιξη καθώς δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης