Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μη δεσμευτική προσφορά για τη Forthnet κατέθεσαν Vodafone και Wind - Στα 150 - 200 εκατ. ευρώ το τίμημα

Μη δεσμευτική προσφορά για τη Forthnet κατέθεσαν Vodafone και Wind - Στα 150 - 200 εκατ. ευρώ το τίμημα
Vodafone και Wind συμμετέχουν, μετά τις τελευταίες μετοχικές ανακατατάξεις, με ποσοστό 40% στη Forthnet χωρίς να εκπροσωπούνται στο ΔΣ της εταιρείας
(upd)Στην υποβολή μη δεσμευτικής πρότασης για την εξαγορά της Forthnet προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, οι Vodafone και Wind.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την υποβολή πρότασης εξαγοράς της Νοva από τον ΟΤΕ.
Το τίμημα για τη Forthnet ανέρχεται στα 150 με 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι δανειακές υποχρεώσεις (οι οποίες ανέρχονται σε 320 εκατ ευρώ).
Να σημειωθεί ότι Vodafone και Wind συμμετέχουν, μετά τις τελευταίες μετοχικές ανακατατάξεις, με ποσοστό 40% στη Forthnet χωρίς όμως να εκπροσωπούνται στο ΔΣ της εταιρείας.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:
Σε μήλον της έριδος, όπως ήταν αναμενόμενο, φαίνεται ότι εξελίσσεται η Forthnet, καθώς μετά το ενδιαφέρον που ήδη έχει εκδηλωθεί από τον ΟΤΕ, στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης φαίνεται πως μπαίνουν και οι Vodafone και Wind.
Από τη στιγμή που ο ΟΤΕ χτύπησε την πόρτα της Forthnet για να εξαγοράσει την Nova, η Vodafone ξεκίνησε τις διεργασίες για να παραμείνει στο παιχνίδι της συνδρομητικής τηλεόρασης.  
Πρόταση ακόμη δεν έχει υποβληθεί από τις Vodafone – Wind, ωστόσο ήδη οι διεργασίες έχουν προχωρήσει ώστε να υπάρξει κίνηση μέσα στις επόμενες μέρες.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr στις 14 Ιουλίου:
Να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ υπέβαλε στη Forthnet μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Nova ύψους περίπου 250 έως 300 εκατ. ευρώ. Το εύρος του τιμήματος προσαρμόζεται ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας, και στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία, θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, αναφερόμενο στην εκρηκτική άνοδο που καταγράφεται στις εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, αναφέρεται ότι ο ΟΤΕ και η Forthnet  έχουν πετύχει διπλασιασμό των συνδρομητών κατά τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης αγγίζει πλέον τις 760.000, από 300.000 στα τέλη του 2012.
Ο ΟΤΕ είχε 280.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ η βάση συνδρομητών της Nova αυξήθηκε κατά 6,7% το πρώτο τρίμηνο, αγγίζοντας τις 482.433.Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα εάν προχωρήσει η συμφωνία ο ΟΤΕ θα γίνει ο μοναδικός πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά, ενώ εκφράζονται φόβοι από στελέχη της αγοράς ότι οι αρμόδιες αρχές θα μπορούσαν να μπλοκάρουν μία τέτοια εξέλιξη καθώς δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλίου.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, ώρα 14:12)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης