Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές - Προτιμώμενες Wall Street και αναδυόμενες αγορές

BlackRock: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές - Προτιμώμενες Wall Street και αναδυόμενες αγορές
Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9/7, οι εισροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές ανήλθαν στα 1,4 δισ. δολ.
Ευάλωτες στις αρνητικές ειδήσεις είναι οι μετοχές διεθνώς και για αυτόν τον λόγο απαιτούνται επιφυλακτικές κινήσεις από την πλευρά των επενδυτών.
Σύμφωνα με τον Russ Koesterich, στρατηγικό αναλυτή της BlackRock, οι πιέσεις που δέχονται οι αποτιμήσεις, αλλά και το κλίμα αστάθειας που επικρατεί στις αγορές, αφήνει έκθετες τις μετοχές.
"Η BlackRock συνεχίζει να δηλώνει την προτίμησή της στις μετοχές, έναντι άλλων assets, ωστόσο επικεντρώνεται σε μετοχές πραγματικά υψηλής αξίας", σχολιάζει ο Russ Koesterich, σε νέα έκθεσή του για την πορεία των διεθνών αγορών, που είδε το φως της δημοσιότητας.
Που όμως εντοπίζεται αυτή η αξία; Σύμφωνα με τον Russ Koesterich:
- Αξία εντοπίζεται στις αμερικανικές μετοχές.
- Αξία εντοπίζεται στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών.
Όπως επισημανει ο αναλυτής της BlackRock, από τα χαμηλά του περασμένου Απριλίου, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών έχουν πλέον ξεπεράσει τις μετοχές του ανεπτυγμένου κόσμου, όπως αυτό γίνεται αντιληπτό από τους σχετικούς δείκτες MSCI.
Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές. Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουλίου, οι εισροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές ανήλθαν στα 1,4 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης