Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεταξύ 187 - 209 εκατ. ευρώ το τίμημα για την εξαγορά της Forthnet από Vodafone - Wind - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews

Μεταξύ 187 - 209 εκατ. ευρώ το τίμημα για την εξαγορά της Forthnet από Vodafone - Wind - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews
Vodafone και Wind αποφάσισαν να κινηθούν από κοινού, ασκώντας μεγαλύτερη με αυτόν τον τρόπο πίεση προς τους Άραβες
(upd)Μεταξύ 187 - 209 εκατ. ευρώ θα κυμανθεί το τίμημα για την εξαγορά της Forthnet από Vodafone – Wind, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που μετέδωσε από χθες το bankingnews.gr.
Το ενδεικτικό και τελούμενο υπό αιρέσεις τίμημα, κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε η Forthnet. 
Όπως μετέδιδε από χθες 16/07/2014 το bankingnews, με στόχο την πολύφερνη νύφη των τηλεπικοινωνιών, Vodafone και Wind, ένωσαν τις δυνάμεις τους, καταθέτοντας πρόταση για την εξαγορά της Forthnet.
Στόχος, να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Nova από τον ΟΤΕ με αποτέλεσμα ο δεύτερος να γίνει ο απόλυτος άρχων της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Όπως αποκάλυψε χτες το www.bankingnews.gr το τίμημα της μη δεσμευτικής πρότασης για την εξαγορά της Forthnet από Vodafone και Wind κυμαίνεται στα 170 εκατ. με 200 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται οι δανειακές υποχρεώσεις της εισηγμένης, καθώς τότε το συνολικό τίμημα αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ).
Από την άλλη η μη δεσμευτική προσφορά του ΟΤΕ προς τη Forthnet έγινε την 1η Ιουλίου και αφορά μόνο στην εξαγορά της Nova και όχι στη δραστηριότητα της σταθερής τηλεφωνίας. Το εύρος είναι 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας.
Στην προσφορά, έχει συνυπολογιστεί ο δανεισμός της Nova που ανέρχεται σε 225 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 330 εκατ. της Forthnet.
Υπενθυμίζεται ότι η Wind είναι η πρώτη που εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet το καλοκαίρι του 2013, αποκτώντας το 33%, που αποτελούσε και την καταστατική μειοψηφία της εταιρείας. Στη συνέχεια την είσοδο της στην Forthnet έκανε η Vodafone η οποία και απέκτησε το  6,5% της εισηγμένης.
Στόχος και των δύο ήταν η ανάκτηση του ελέγχου της Forthnet που τους τελευταίους μήνες εμφανίζει μεγάλη δυναμική και εκπληκτική άνοδο συνδρομητών.
Στο διάστημα που ακολούθησεοι εταιρείες ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις, ο καθένας ξεχωριστά με τους Άραβες μετόχους της πλειοψηφίας, την Emirates International Telecommunications (EIT), χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε κάποια συμφωνία.
Έτσι, Vodafone και Wind αποφάσισαν να κινηθούν από κοινού, ασκώντας μεγαλύτερη με αυτόν τον τρόπο πίεση προς τους Αραβες.
Για τη Forthnet, η οποία έχει γίνει το μήλον της έριδος, μεταξύ των παικτών της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, έκανε πρόσφατα εκτενή αναφορά το Bloomberg. Το δημοσίευμα - με θέμα την εκρηκτική άνοδο που καταγράφεται στις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα - ανέφερε ότι ο ΟΤΕ και η Forthnet έχουν πετύχει διπλασιασμό των συνδρομητών κατά τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης αγγίζει πλέον τις 760.000, από 300.000 στα τέλη του 2012.
Ο ΟΤΕ είχε 280.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ η βάση συνδρομητών της Nova αυξήθηκε κατά 6,7% το πρώτο τρίμηνο, αγγίζοντας τις 482.433.
Στο δημοσίευμα μάλιστα αναφερόταν ότι εάν προχωρήσει η συμφωνία ο ΟΤΕ θα γίνει ο μοναδικός πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά, ενώ εκφράζονται φόβοι από στελέχη της αγοράς ότι οι αρμόδιες αρχές θα μπορούσαν να μπλοκάρουν μία τέτοια εξέλιξη καθώς δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλίου.

Η ανακοίνωση της Forthnet 
Σε συνέχεια του από 16 Ιουλίου 2014 σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, η Forthnet Α.Ε. ("Forthnet" ή η "Εταιρεία") ανακοινώνει ότι υπεβλήθη από τις εταιρείες Vodafone Group Services Ltd (για λογαριασμό συνδεδεμένης με αυτή επιχειρήσεως) και Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., κοινή μη δεσμευτική πρόταση προς το Δ.Σ. της Εταιρείας, η οποία δεν συνιστά δημόσια πρόταση κατά το Ν. 3461/2006, για την πιθανή απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet, οι οποίες δεν ανήκουν στην κυριότητά τους, έναντι ενδεικτικού και τελούμενου υπό αιρέσεις τιμήματος που κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή.
Στην ανωτέρω περιλαμβάνονται επίσης οι όροι και προυποθέσεις (διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις), η πλήρωση των οποίων θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Forthnet, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, η οποία θα είχε την στήριξη της Εταιρείας. Η Forthnet θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε σχετική σημαντική εξέλιξη για το ζήτημα αυτό.
Περαιτέρω, η Εταιρεία ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα της μη δεσμευτικής προσφοράς από την εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. για την απόκτηση της δραστηριότητας της NOVA, σε σχέση με όσα ήδη αναφέρονται στην από 1ης Ιουλίου 2014 ανακοίνωση της Εταιρείας».

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης