Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Ανακαλείται η μετατροπή των συμβάσεων 194 εργαζομένων σε συμβάσεις ενοικιαζόμενου προσωπικού - Συνάντηση Τουρκολιά - ΣΥΡΙΖΑ

Εθνική Ασφαλιστική: Ανακαλείται η μετατροπή των συμβάσεων 194 εργαζομένων σε συμβάσεις ενοικιαζόμενου προσωπικού - Συνάντηση Τουρκολιά - ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να επανέλθει η εκπροσώπηση των εργαζομένων στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής
Για την οριστική ανάκληση της μετατροπής των συμβάσεων των 194 εργαζομένων στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε συμβάσεις ενοικιαζόμενου προσωπικού, δεσμεύθηκε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη, τον υπεύθυνο σε θέματα Εργασίας, Ζ. Πεππέ και τα στελέχη Αυγή Θεοδόση, Γ. Πετσαλάκη και Μ. Χατζάκη συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αλ. Τουρκολιά.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τη διοίκηση της Εθνικής οριστική λύση για τις εργαζόμενες - γραμματείς στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του κόμματος, η διοίκηση της Εθνικής δεσμεύτηκε ότι ανακαλεί οριστικά την μετατροπή των συμβάσεων των 194 εργαζομένων στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε συμβάσεις ενοικιαζόμενου προσωπικού. Κάτι, που στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή νίκη των εργαζομένων-γραμματέων».
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης να επανέλθει η εκπροσώπηση των εργαζομένων στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής και να μη γίνουν αλλαγές στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας της εταιρείας.
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως τα στελέχη του κόμματος έθεσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης το θέμα της ενοικίασης εργαζομένων καθώς και ότι η διοίκηση δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης των Σωματείων.

Τι ανέφερε στις 16 Ιουλίου το www.bankingnews.gr:

Εθνική Ασφαλιστική: Προχωρά στην απόλυση 194 εργαζομένων... οι οποίοι και επανέρχονται ως ενοικιαζόμενοι

Στην απόλυση 194 εργαζομένων προχωρά η διοίκηση της Εθνικής Ααφαλιστικής τους οποίους και μετατρέπει σε ενοικιαζόμενους!
Πρόκειται για τους γραμματείς των περιφερειακών ασφαλιστικών γραφείων ζωής της εταιρείας, οι οποίοι μέχρι σήμερα ανήκαν στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας και αμείβονταν τυπικά μεν από τους επικεφαλής των γραφείων, ουσιαστικά δε από την ίδια την εταιρεία.
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής τους έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα είτε να αποδεχθούν τη "μεταφορά" τους σε εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων - με την οποία ήδη έχει συνεργασία (ICAP) - και τη συνέχιση της εργασίας τους ως ενοικιαζόμενων πλέον στη θέση που είχαν, είτε να απολυθούν.
Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) επισημαίνει:
"H  Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, υποχρεώνει τις 194 εργαζόμενες γραμματείς στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας σε «οικειοθελή παραίτηση – απόλυση», προκειμένου να επαναπροσληφθούν με συρρικνωμένα τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα μέσω εταιρείας ενοικίασης εργαζόμενων.
Η Εθνική Ασφαλιστική, αντί να αποκαταστήσει τις επί σειρά πολλών ετών εργαζόμενες στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας, με την απορρόφηση και την πρόσληψή τους ως υπαλλήλους της, με βάση και τον κρίσιμο ρόλο τους στην εταιρεία, και παρότι  είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, επιλέγει να εφαρμόζει πολιτικές «σύγχρονου εργασιακού δουλεμπορίου». Σκοπός της εταιρείας είναι η μείωση των μισθών και η απώλεια εκ μέρους των εργαζόμενων σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων (όπως προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη, αποζημίωση απόλυσης κλπ.) και τελικά η απόλυσή τους.
Το EKA καταγγέλλει τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και την Εθνική Τράπεζα, για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις αντεργατικές  συμπεριφορές, που αυξάνουν την ανασφάλεια των εργαζόμενων και ζητά να τερματιστεί  το καθεστώς «δουλεμπορίου» ενοικιαζόμενων εργαζόμενων σε αυτή την εταιρεία και συνολικά στον όμιλο της ΕΤΕ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης