Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒlackRock: Μεγάλος παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας - Στην 1η θέση παγκοσμίως

ΒlackRock: Μεγάλος παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας - Στην 1η θέση παγκοσμίως
Κίνδυνοι η πολιτική αστάθεια και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών
Στην πρώτη θέση παγκοσμίως τοποθετεί την Ελλάδα στον πίνακα επικινδυνότητας για χρεοκοπία η BlackRock, η εταιρεία που πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τον δείκτη κινδύνου, ο οποίος συντίθεται με βάση τα δημοσιονομικά στοιχεία της κάθε χώρας, η Ελλάδα τοποθετείται στην πρώτη θέση, υψηλότερα ακόμη και από την Αργεντινή, η οποία έως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρώσει συγκεκριμένα ομόλογα.
Σύμφωνα με την BlackRock, η πολιτική αστάθεια και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σημαίνει ότι μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις, σύμφωνα με τον δείκτη.
Στην τριμηνιαία ανάλυση της για τον δημοσιονομικό κίνδυνο, η BlackRock αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις αγορές, περισσότερο από ότι οι αναδυόμενες.
Έτσι, η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις, στην 31η, ανάμεσα στις 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις, στην 24η, και η Αργεντινή, έπεσε μια θέση, στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο δείκτης αποτελείται από ένα μείγμα των ποσοτικών μέτρων, όπως χρέος προς ΑΕΠ και φορολογικά έσοδα, ενώ παράλληλα με την ποιοτική αξιολόγηση, όπως η αντίληψη της αποτελεσματικότητας και της σταθερότητας των κυβερνήσεων.
Αντιθέτως, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, στην 27η, η Βρετανία ανέβηκε τρεις και η Ολλανδία ανέβηκε δύο, στην 11η θέση.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης