Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Οι 194 γραμματείς της Εθνικής Ασφαλιστικής νίκησαν!» - Ο αγώνας συνεχίζεται - Παρέμβαση του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού

«Οι 194 γραμματείς της Εθνικής Ασφαλιστικής νίκησαν!» - Ο αγώνας συνεχίζεται - Παρέμβαση του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού
Το www.bankingnews.gr είχε αναδείξει το θέμα ήδη από τις 16 Ιουλίου
Νίκη χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα τον αγώνα των 194 γραμματέων στα ασφαλιστικά γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, που διεκδίκησαν και πέτυχαν τη μη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις ενοικιαζόμενου προσωπικού.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, όποιος ακόμα νομίζει ότι το ζήτημα της ενοικίασης εργαζομένων αφορά άλλους, απλά τρέφει αυταπάτες. 194 γραμματείς στα ασφαλιστικά γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής ωθήθηκαν σε «οικειοθελή παραίτηση – απόλυση» προκειμένου να επαναπροσληφθούν μέσω εταιρείας ενοικίασης εργαζομένων.
Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, τονίζει ο Σύλλογος και επισημαίνει πως το κόστος της τακτικής αυτής είναι μεγαλύτερο τελικά για την επιχείρηση (ποσοστό επιβάρυνσης τουλάχιστον 33%) αλλά φαίνεται ότι οι αναθέσεις έργων (project δανεισμού εργαζομένων) εξασφαλίζουν ένα ευέλικτο και πειθήνιο προσωπικό και αποβαίνουν επικερδείς διαφορετικά.
Ο Σύλλογος Δανειζoμένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα στάθηκε αλληλέγγυος με την παρουσία του στον αγώνα των γραμματέων στα ασφαλιστικά γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέχρι την οριστική νίκη.
Μετά την αποφασιστική στάση που κράτησαν οι συναδέλφισσες, με την άμεση προκήρυξη απεργίας, φαίνεται ότι η διαδικασία έκλεισε.  
Με κοινούς αγώνες ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και τακτικού προσωπικού μπορούμε να νικήσουμε, να εξασφαλίσουμε συνθήκες εργασίας με δικαιώματα, συνθήκες εργασίας που δεν θα θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταλήγει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού.

Να σημειωθεί εδώ πως την περασμένη Παρασκευή, 18 Ιουλίου, ανακλήθηκε η απόφαση για τη μετατροπή των συμβάσεων των 194 εργαζομένων σε συμβάσεις ενοικιαζόμενου προσωπικού. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στον ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν συνάντησης.

Το www.bankingnews.gr είχε αναδείξει το θέμα ήδη από τις 16 Ιουλίου:

Εθνική Ασφαλιστική: Προχωρά στην απόλυση 194 εργαζομένων... οι οποίοι και επανέρχονται ως ενοικιαζόμενοι
Στην απόλυση 194 εργαζομένων προχωρά η διοίκηση της Εθνικής Ααφαλιστικής τους οποίους και μετατρέπει σε ενοικιαζόμενους!
Πρόκειται για τους γραμματείς των περιφερειακών ασφαλιστικών γραφείων ζωής της εταιρείας, οι οποίοι μέχρι σήμερα ανήκαν στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας και αμείβονταν τυπικά μεν από τους επικεφαλής των γραφείων, ουσιαστικά δε από την ίδια την εταιρεία.
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής τους έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα είτε να αποδεχθούν τη "μεταφορά" τους σε εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων - με την οποία ήδη έχει συνεργασία (ICAP) - και τη συνέχιση της εργασίας τους ως ενοικιαζόμενων πλέον στη θέση που είχαν, είτε να απολυθούν.
Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) επισημαίνει:
"H  Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, υποχρεώνει τις 194 εργαζόμενες γραμματείς στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας σε «οικειοθελή παραίτηση – απόλυση», προκειμένου να επαναπροσληφθούν με συρρικνωμένα τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα μέσω εταιρείας ενοικίασης εργαζόμενων.
Η Εθνική Ασφαλιστική, αντί να αποκαταστήσει τις επί σειρά πολλών ετών εργαζόμενες στα ασφαλιστικά γραφεία πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας, με την απορρόφηση και την πρόσληψή τους ως υπαλλήλους της, με βάση και τον κρίσιμο ρόλο τους στην εταιρεία, και παρότι  είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, επιλέγει να εφαρμόζει πολιτικές «σύγχρονου εργασιακού δουλεμπορίου». Σκοπός της εταιρείας είναι η μείωση των μισθών και η απώλεια εκ μέρους των εργαζόμενων σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων (όπως προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη, αποζημίωση απόλυσης κλπ.) και τελικά η απόλυσή τους.
Το EKA καταγγέλλει τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και την Εθνική Τράπεζα, για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις αντεργατικές  συμπεριφορές, που αυξάνουν την ανασφάλεια των εργαζόμενων και ζητά να τερματιστεί  το καθεστώς «δουλεμπορίου» ενοικιαζόμενων εργαζόμενων σε αυτή την εταιρεία και συνολικά στον όμιλο της ΕΤΕ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης