Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

London School Economics: Χαμένος… κόπος ο πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών - Μονόδρομος η νομιμοποίησή τους!

London School Economics: Χαμένος… κόπος ο πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών - Μονόδρομος η νομιμοποίησή τους!
«Οι πόροι που δαπανώνται για τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών είναι άσκοποι - Πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση και να χρηματοδοτήσουν εναλλακτικές πολιτικές»
Να τερματίσει τον πόλεμο εναντίον των… ναρκωτικών καλεί την παγκόσμια κοινότητα το London School Economics, κρίνοντας τις έως τώρα προσπάθειες ως οικονομικά επιζήμιες!
Σε μία ρηξικέλευθη έκθεση, υπό τον τίτλο «Ending the Drug Wars», το London School Economics καλεί την παγκόσμια κοινότητα «να τερματίσει τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών».
«Οι πόροι που δαπανώνται για τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών είναι άσκοποι. Πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση και να χρηματοδοτήσουν εναλλακτικές πολιτικές» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική έκθεση.
«Ο ένοπλος αγώνας εναντίον των ναρκωτικών έχει παράξει τεράστια προβλήματα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Άλλωστε, συμπληρώνει, οι περισσότερες προσπάθειες καταπολέμησης του παγκόσμιου συστήματος ναρκωτικών έχουν αποτύχει παταγωδώς.
«Οι κυβερνήσεις πρέπει να επανεξετάσουν τη συγκεκριμένη πολιτική και να υιοθετήσουν νέες, οι οποίες θα εστιάζουν στην ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει η σχετική έκθεση.
Ως παράδειγμα παραθέτει τη νομιμοποίηση της διακίνησης ναρκωτικών και την πλήρη φορολόγηση παρεμφερών προϊόντων - ουσιών από μία σειρά χωρών των Ηνωμένων Εθνών.
«Οι δαπάνες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών πρέπει να αλλάξουν στόχο και να επανατοποθετηθούν προς μία άλλη, εναλλακτική κατεύθυνση» διατείνει εν κατακλείδι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης