Τελευταία Νέα
Οικονομία

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Αμφίβολα τα αποτελέσματα των προαπαιτούμενων στην ελληνική οικονομία

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Αμφίβολα τα αποτελέσματα των προαπαιτούμενων στην ελληνική οικονομία
Για δημοσιονομική εκεχειρία ευχήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, μετά την αλλαγή του τόπου αξιολόγησης της Ελλάδας από την τρόικα
Αμφίβολα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των προαπαιτούμενων για την ελληνική οικονομία ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, ενώ ευχήθηκε για παύση των προαπαιτούμενων και δημοσιονομική εκεχειρία με αφορμή το γεγονός ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, τον Σεπτέμβριο, θα γίνει στο Παρίσι.
Όπως επισήμανε ο κ. Κορκίδης, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα του Αυγούστου, παίρνουν σειρά πολύ σοβαρά ζητήματα τα οποία εκκρεμούν από προηγούμενους ελέγχους.
Ειδικότερα, αναφέρει το νέο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα, την ευθυγράμμιση νομοθεσίας πλαισίου ομαδικών απολύσεων, την επιτάχυνση πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στο Δημόσιο, την αναθεώρηση προϋπολογισμού 2015 με παράταση ειδικών εισφορών και την ολοκλήρωση των απολύσεων από το Δημόσιο μέχρι τέλος 2014.
Επίσης, την κατάργηση δαπανών και φοροαπαλλαγών φυσικών και νομικών προσώπων, τα νομοθετικά μέτρα για βελτίωση είσπραξης δημοσίων εσόδων, τη μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ με καθιέρωση ενός συντελεστή, το νέο μισθολόγιο δημοσίου με εφαρμογή της απόδοσης από 1-1-15, αλλά και τον έλεγχο του συνόλου της λίστας καταγραφής των φόρων υπέρ τρίτων.
Τα παραπάνω προαπαιτούμενα, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «θα επιφέρουν περισσότερες αλλαγές στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα σε αρκετούς τομείς».
Προσθέτει δε, ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σε σειρά ζητημάτων υψηλής προτεραιότητας που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενημερώνει πως προς αποφυγή περαιτέρω εκπλήξεων η ΕΣΕΕ «προσπαθεί να ενημερώσει τους μικρομεσαίους της ελληνικής αγοράς για τα "πολυαπαιτούμενα των πολυνομοσχεδίων" που συνοδεύονται από περίπου 440 νέες παρεμβάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης