Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Greylock Capital: Ποιος θα πληγεί περισσότερο από την 3η χρεοκοπία της Αργεντινής σε 28 χρόνια;

Greylock Capital: Ποιος θα πληγεί περισσότερο από την 3η χρεοκοπία της Αργεντινής σε 28 χρόνια;
Η λέξη σοκ κρίνεται επιεικής, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Greylock Capital Management, Hans Humes
Σε ισχυρή οικονομική δίνη θα βρεθεί ξανά η Αργεντινή, αν χρεοκοπήσει, προειδοποιεί ο Hans Humes, ιδρυτής του Greylock Capital Management, του fund που συμμετείχε και στην ιστορικών διαστάσεων αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI+), το 2012.
Καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την Αργεντινή, ο ισχυρός άντρας του Greylock Capital Management επιχειρεί να σκιαγραφήσει την επόμενη μέρα για την πολύπαθη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Όπως επισημαίνει, η χώρα θα βρεθεί ξανά σε οικονομική δίνη, εάν δεν υπάρξει μέχρι σήμερα Τετάρτη 30 Ιουλίου, μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών.
Σύμφωνα με τον Hans Humes, ο μείζον κίνδυνος για την Αργεντινή είναι ένας: Η ίδια χώρα δεν έχει καταλάβει τι θα συμβεί εάν χρεοκοπήσει για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 28 ετών.
Η Αργεντινή έχει υποτιμήσει σε μεγάλο βαθμό τον αντίκτυπο μιας νέας, πιθανής της χρεοκοπίας.
Η λέξη σοκ κρίνεται επιεικής, σύμφωνα με τον ιδρυτή και επικεφαλής του Greylock Capital Management.
Να σημειωθεί εδώ πως το Greylock Capital Management συμμετείχε στην αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής το 2010, όταν επεβλήθη ένα haircut της τάξης του 70% στο μαζικό χρέος των 82 δισ. δολαρίων.
Ωστόσο, αυτό που διερωτάται ο Humes είναι το εξής: Μια νέα χρεοκοπία της Αργεντινής θα πλήξει περισσότερο την ίδια χώρα και την οικονομία της (την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής) ή τα αμερικανικά hedge funds που αγόρασαν αργεντίνικο χρέος και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν εκατομμύρια;
"Θεωρώ πως αν χρεοκοπήσει η Αργεντινή θα συμβούν τα εξής: Θα υπάρξει αντίκτυπος και στο Μπουένος Άιρες, αλλά και στο σύνολο των αγορών διεθνώς", προβλέπει ο Humes.
Όπως προσθέτει, ο αντίκτυπος θα γίνει αντιληπτός και σε εκείνους που επένδυσαν στην Αργεντινή, στην οικονομία της, αλλά και στο χρέος της.
Κατά τον ιδρυτή του Greylock Capital Management, όλοι όσοι υποτίμησαν τους κινδύνους από μια επένδυση σε μια αναδυόμενη χώρα, θα βιώσουν τις σοβαρές συνέπειες μιας ενδεχόμενης, σημερινής χρεοκοπίας της Αργεντινής...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης