Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΒΕΑ: Αιφνίδιος φορολογικός θάνατος για τις επιχειρήσεις η απενεργοποίηση του ΑΦΜ

ΒΕΑ: Αιφνίδιος φορολογικός θάνατος για τις επιχειρήσεις η απενεργοποίηση του ΑΦΜ
Πρέπει να διαχωριστεί η βαριά και συστηματική φοροδιαφυγή από τη φοροαδυναμία λόγω κρίσης
Αιφνίδιο φορολογικό θάνατο για τις επιχειρήσεις χαρακτηρίζει την απενεργοποίηση του ΑΦΜ που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, τονίζοντας ότι θα κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή η ρύθμιση αν προσδιοριζόταν η βαριά και συστηματική φοροδιαφυγή και διαχωριζόταν από τη φοροαδυναμία λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΒΕΑ, «η εφαρμογή της (σ.σ. της απενεργοποίησης του ΑΦΜ) θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση εφόσον γίνει προσδιορισμός της βαριάς και συστηματικής φοροδιαφυγής και διαχωρισμός της από την εντός της κρίσης φοροαδυναμία. Σε διαφορετική περίπτωση, στη σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα η απενεργοποίηση του ΑΦΜ θα ισοδυναμεί με αιφνίδιο φορολογικό θάνατο μιας επιχείρησης αφού, χωρίς αυτόν, παύει να λειτουργεί και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της».
Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το πλαίσιο εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσειςλόγω της παρατεταμένης ύφεσης, της μειωμένης κατανάλωσης και των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων.
Μάλιστα, σημειώνει ότι ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης η δυνατότητα ακόμα και υγειών επιχειρήσεων να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι οριακή και κάνει έκκληση να επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές που οδηγούν στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης