Τελευταία Νέα
Οικονομία

O. Κεφαλογιάννη (N.Δ.): Θα αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημίες από την πτώχευση του πρακτορείου Labirint – Ωριμότητα από τον τουριστικό κόσμο

O. Κεφαλογιάννη (N.Δ.): Θα αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημίες από την πτώχευση του πρακτορείου Labirint – Ωριμότητα  από τον τουριστικό κόσμο
Σε περίπου 10.000 προσδιόρισε τους ρώσους τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας και τόνισε ότι θα επαναπατριστούν κανονικά
Θα αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιά από την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της, σημειώνοντας ότι η ρωσική πλευρά προτίθεται να καλύψει τις ζημιές.
Όπως επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υπάρχει η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης από τη Ρωσία για τις ζημιές που προκάλεσε η πτώχευση του πρακτορείου Labirint.
Οι ρώσοι παράγοντες σε συνάντηση που είχαν χθες, Δευτέρα, με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, δεσμεύτηκαν να καλύψουν τις ζημιές στους ξενοδόχους που φιλοξένησαν τους ρώσους τουρίστες, αλλά και τους αερομεταφορείς πους τους μετέφεραν πίσω στη Ρωσία.
Παράλληλα, εξήρε τη στάση του ελληνικού τουριστικού κοσμου, τονίζοντας ότι οι ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις «κινήθηκαν με ωριμότητα».
«Ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας του τουρισμού έδειξε άψογη συμπεριφορά. Ήταν σημαντικό να δείξουμε ότι σε μια τέτοια έκτακτη περίπτωση η Ελλάδα αντιδρά θετικά», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο προς τα έξω σε μια σημαντική τουριστική αγορά όπως αυτή της Ρωσίας.
Όσον αφορά τους ρώσους τουρίστες - πελάτες του εν λόγω πρακτορείου που βρίσκονται στη χώρα μας, τους προσδιόρισε σε περίπου 8.000-10.000 και διαβεβαίωσε ότι θα επαναπατριστούν κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης