Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Μαυραγάνης (υφ. Οικονομικών): Μόνον για φοροδιαφυγή θα απενεργοποιούνται τα ΑΦΜ - Σε αναζήτηση λύσεων για τον ΕΝΦΙΑ

Γ. Μαυραγάνης (υφ. Οικονομικών): Μόνον για φοροδιαφυγή θα απενεργοποιούνται τα ΑΦΜ - Σε αναζήτηση λύσεων για τον ΕΝΦΙΑ
Θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα των φορολογουμένων, ανέφερε σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο Γ. Μαυραγάνης 
Δεν αρκεί από μόνη της η μη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων σε περιπτώσεις αντικειμενικής αδυναμίας για την αναστολή ή απενεργοποίηση του ΑΦΜ, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στη Βουλή.
Κατά την παρέμβασή του επί του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στο δικαίωμα του φορολογούμενου να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις αναστολής ή απενεργοποίησης του ΑΦΜ.
Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών σχετικά με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ, αφορά είτε περιπτώσεις παύσης της οικονομικής δραστηριότητας είτε περιπτώσεις δήλωσης ψευδών ή ανακριβών στοιχείων για την απόκτηση του ΑΦΜ ή διάπραξης φοροδιαφυγής.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της αποστολής ειδοποιήσεων για την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων όπως της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που έχουν πάψει να λειτουργούν ακόμη και προ τριακονταετίας, σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, παρέχεται στη φορολογική διοίκηση η δυνατότητα αναστολής ή απενεργοποίησης ΑΦΜ, όχι σε περιπτώσεις διάπραξης της οποιασδήποτε φορολογικής παράβασης, αλλά μόνο σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τον φόρο στα ακίνητα ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι καταγράφει τις στρεβλώσεις και τις αδικίες κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου φόρου και θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των φορολογούμενων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης