Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Αύξηση τζίρου έπειτα από 9 τρίμηνα – Ανήλθε σε 97,54 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του 2014

tags :
Forthnet: Αύξηση τζίρου έπειτα από 9 τρίμηνα – Ανήλθε σε 97,54 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του 2014
Στα 16,32 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤDA, ενισχυμένα κατά 0,3%
Βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη παρουσίασε στο β' τρίμηνο του 2014 η εταιρεία Forthnet, καταγράφοντας για πρώτη φορά έπειτα από εννέα τρίμηνα αύξηση του κύκλου εργασιών.
Επίσης, ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν τα προσαρμοσμένα EBITDA, στα 16,32 εκατ. ευρώ από 16,27 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ συνεχίστηκε η αύξηση στα έσοδα λιανικής.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της για το β' τρίμηνο του 2014 ανήλθε σε 97,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 για πρώτη φορά ύστερα από 9 τρίμηνα και παρά τη μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα.
Η από 1/1/14 μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά 1,1 εκατ. ευρώ.
Η τάση βελτίωσης των εσόδων είναι επίσης εμφανής στα έσοδα λιανικής, εξαιτίας της εμπορικής επιτυχίας του Nova 3Play.
Η αυξανόμενη συνδρομητική βάση αρχίζει να βελτιώνει τα έσοδα λιανικής, με το β' τρίμηνο να εμφανίζει αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, σημειώνεται.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA του 2ου τριμήνου του 2014 ανήλθαν σε 16,32 εκατ. ευρώ, έναντι 16,27 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός τον Ιούνιο του 2014 ανέρχεται σε 325 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο, «ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του Nova 3Play, η εταιρεία συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση της.
»Η επιλογή μας να διαφοροποιηθούμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας μία νέα αγορά ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, αρχίζει να αποτυπώνεται στα οικονομικά μας μεγέθη. Τα έσοδα λιανικής συνεχίζουν να σημειώνουν αύξηση, ενώ στο β' τρίμηνο παρουσίασε βελτίωση και ο κύκλος εργασιών και τα EBITDA.
»Η μεγάλη απήχηση της υπηρεσίας Nova 3Play συνεχίστηκε αμείωτη, ενισχύοντας τη διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης και της ευρυζωνικότητας στη χώρα. Ως απόρροια, η συνδρομητική βάση της εταιρείας κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό, βελτιώνοντας τα μερίδια αγοράς της», σημειώνει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης