Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Συρρικνώθηκε κατά 6,7% η βιομηχανική παραγωγή σε ετήσια βάση τον Ιούνιο

ΕΛΣΤΑΤ: Συρρικνώθηκε κατά 6,7% η βιομηχανική παραγωγή σε ετήσια βάση τον Ιούνιο
Mείωση 3,2% κατέγραψε ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής για το πρώτο εξάμηνο του έτους
Πτώση 6,7% κατέγραψε ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, έναντι αύξησης 2,3% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012, σύμφωνα με τα αναθερωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2014, σε σύγκριση με τον δείκτη κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013 μειώθηκε κατά 3,2%, έναντι πτώσης 1,2% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 6,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων κατά 3,7%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
β. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 3,6%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ποτών, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.
γ. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 18,2%.
δ. Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης