Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπορεί η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα αλλά η MSCI διατηρεί στους βασικούς της δείκτες τις ρωσικές τράπεζες Sberbank and VTB Bank

Μπορεί η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα αλλά η MSCI διατηρεί στους βασικούς της δείκτες τις ρωσικές τράπεζες Sberbank and VTB Bank
Η S&P Dow Jones Indices βρίσκεται σε διαβούλευση με τους επενδυτές για τις επιπτώσεις των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία
Μπορεί η Δύση να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα αλλά η MSCI διατηρεί στους βασικούς της δείκτες τις ρωσικές τράπεζες Sberbank and VTB Bank.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο μετοχές σήμερα καταγράφουν ένα μίνι ράλι με την Sberbank να κερδίζει 5% και την VTB Bank περίπου 4%.
Σημειώνεται εδώ ότι η Ουάσινγκτον έχει απαγορεύσει στο εξής στους Αμερικανούς πολίτες να έχουν συναλλαγές με την VTB, τη δεύτερη σε μέγεθος ρωσική τράπεζα, και την Sberbank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.
Επίσης, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη VTB ώστε να αποτρέψει τους επενδυτές να χρηματοδοτήσουν την τράπεζα μέσω νέων μετοχών ή νέου χρέους που ωριμάζει σε περισσότερες από 90 ημέρες.
Η ΕΕ απαγόρευσε στους επενδυτές την αγορά νέων μετοχών ή ομολόγων που λήγουν σε περισσότερο από 90 ημέρες που εκδίδονται από Sberbank και VTB από την 1η Αυγούστου.
Η MSCI δήλωσε ότι προτίθεται να διατηρήσει τις Sberbank και VTB Bank στον δείκτη MSCI Russia, ωστόσο θα ζητήσει πληροφορίες από επενδυτές για τις πιθανές επιπτώσεις των κυρώσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πιο συγκεκριμένα, η MSCI τόνισε ότι θα αποφασίσει εκ νέου για τις δύο τράπεζες σε περίπτωση που χρειαστούν αυξήσεις κεφαλαίου.
"Ωστόσο, τόσο η Sberbank όσο και η VTB Bank ανακοίνωσαν επίσημα ότι δεν προτίθενται να εκδώσουν νέες μετοχές στο εγγύς μέλλον", δήλωσε η MSCI.
Αν διαψευστούν οι πληροφορίες και οι δηλώσεις αυτές, η MSCI θα ξεκινήσει διαβούλευση με τους επενδυτές για το αν θα διαγράψει τους τίτλους αυτούς.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η S&P Dow Jones Indices βρίσκεται σε διαβούλευση με τους επενδυτές για τις επιπτώσεις των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, ενώ από την αρχή της επόμενης ίσως να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης