Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Renzi (ιταλός πρωθυπουργός): Προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,9% του ΑΕΠ για την Ιταλία το 2014

Μ. Renzi (ιταλός πρωθυπουργός): Προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,9% του ΑΕΠ για την Ιταλία το 2014
Δεν θα υπερβεί το όριο του 3% που έχει θέσει η Ε.Ε., τόνισε
Δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,9% του ΑΕΠ προβλέπει για το σύνολο του 2014 στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Matteo Renzi, ο οποίος σημείωσε ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη επιπλέον δημοσιονομικών προσαρμογών.
Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στους Financial Times, η Ιταλία δεν θα παραβιάσει το όριο του 3% του ΑΕΠ που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το γεγονός ότι η ιταλική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, παρουσιάζοντας συρρίκνωση 0,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Δεν θα υπερβούμε το όριο του 3%, επισήμανε ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο δεύτερο ήμισυ του έτους τα στοιχεία για την ανάπτυξη θα είναι καλύτερα και υπογράμμισε ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ το 2014.
Σημειώνεται ότι δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής συγκεκριμένη πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα τόσο από τον ιταλό πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.
Η μέχρι τώρα πρόβλεψη για το έλλειμμα της Ιταλίας στο σύνολο του 2014, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, είναι 2,6%, όμως εκτιμάται ότι σε συνδυασμό με την επίσημη πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,8%, θα αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης