Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις από Αίγυπτο σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για επέκταση της εκεχειρίας – Έρευνα από ΟΗΕ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πιέσεις από Αίγυπτο σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για επέκταση της εκεχειρίας – Έρευνα από ΟΗΕ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Χωρίς προβλήματα πέρασε το πρώτο 24ωρο της τριήμερης εκεχειρίας
Πιέσεις για την επέκταση της εκεχειρίας των 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, που τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ασκεί η Αίγυπτος σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους και ενώ ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέθεσε σε επιτροπή να διεξάγει έρευνες για πιθανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο προχώρησαν χθες Δευτέρα και ενώ η εκεχειρία συνεχίστηκε χωρίς να υπάρξουν αναφορές για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα ή ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.
Στόχος της εκεχειρίας είναι να δώσει χρόνο και στις δύο πλευρές να επιλύσουν μακροχρόνια θέματα.
Το Ισραήλ θέλει την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, ενώ από την πλευρά της η Χαμάς πιέζει να λάβει τέλος ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ από το 2006, θέτοντας θέματα ασφαλείας, κάτι που συμμερίζεται και η Αίγυπτος.
Περισσότεροι από 1.900 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις μάχες του τελευταίου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία από ιατρικούς αξιωματούχους στη Γάζα, ενώ σε 67 ανέρχονται τα θύματα για το Ισραήλ.
Το συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ προχώρησε στον ορισμό μελών επιτροπής, η οποία έχει επιφορτιστεί να ερευνήσει πιθανή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικεφαλής της οποίας τέθηκε ο καναδός Γούλιαμ Σαμπάς, καθηγητής δικαίου στο Middlesex University στο Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης