Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Σε αποσάρθρωση οι εργασιακές σχέσεις – Δραματικά τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την αγορά εργασίας

ΔΗΜΑΡ: Σε αποσάρθρωση οι εργασιακές σχέσεις – Δραματικά τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την αγορά εργασίας
Διαψεύδεται με εμφατικό τρόπο η προσπάθεια δημιουργίας τεχνητού κλίματος ευφορίας, τονίζεται
Δραματικά χαρακτηρίζει τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μισθούς και την αγοραστική δύναμη η ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι «διαψεύδουν με εμφατικό τρόπο κάθε προσπάθεια δημιουργίας τεχνητού κλίματος ευφορίας από την κυβέρνηση».
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, «σύμφωνα με την έρευνα  περίπου 850.000 εργαζόμενοι με καθυστέρηση 1 έως 12 μηνών παίρνουν τον μισθό τους, γεγονός που επιβεβαιώνει την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έλληνες εργαζόμενοι».
Η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών, με τις μειώσεις που έχουν υποστεί, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, βρίσκεται στα επίπεδα του 1980, ενώ στην αγορά εργασίας κυριαρχούν οι χαμηλοί μισθοί, η ανασφάλιστη εργασία και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συντονισμένη υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου, ενώ τονίζει την ανάκγη «να μην ληφθούν μέτρα που θα αποδομήσουν περαιτέρω τις ήδη αποσαρθρωμένες εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και να αποσυνδεθεί η διοικητική μεταρρύθμιση και η κινητικότητα από απολύσεις στο δημόσιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης