Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη αφήνουν πίσω τους το "κακό" παρελθόν και ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις τους

Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη αφήνουν πίσω τους το
Στο Βελιγράδι συναντήθηκαν επίσημα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χώρων, με στόχο τηνενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών
Ευχαριστημένοι παρουσιάστηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, σχετικά με την πορεία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων των χωρών τους, μετά την επίσημη συνάντησή τους στο Βελιγράδι.
Στη συνομιλία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η πρόσφατη διάσκεψη δωρητών για τις περιοχές της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν περισσότερα χρήματα από ό,τι θα μπορούσε να μαζέψει κάθε χώρα ξεχωριστά, λέγοντας πως πρόκειται για καλό παράδειγμα διμερούς συνεργασίας, ενώ συμφώνησαν ότι υπάρχει κοινή βούληση για περαιτέρω βελτιστοποίηση των διμερών σχέσεων.
Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, δήλωσε σχετικά πως: «Είμαστε αμοιβαία συνδεδεμένοι και μαζί είμαστε πιο ισχυροί από ότι ξεχωριστά», ενώ αναφέρθηκε και στην θετική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στις διπλωματικές προσπάθειες των δύο χωρών.
Η Σερβία ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την οικονομική της ανάπτυξη, ενώ υπάρχει και αλληλοϋποστήριξη στις προσπάθειες των δύο χωρών για ένταξη στη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια, συμπλήρωσε, από την πλευρά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ότι οι δύο χώρες θα έπρεπε να θεωρούνται μοντέλο περιφερειακής συνεργασίας και ότι στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς «ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης