Πολιτική

Υπ.Παιδείας: Κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των αιώνιων φοιτητών

Υπ.Παιδείας: Κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των αιώνιων φοιτητών
Καταλογίζει διγλωσσία και λαϊκισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Διγλωσσία και λαϊκισμό αναφορικά με το θέμα των «αιώνιων φοιτητών» καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Παιδείας.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «στις 7/8/2014, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή με την οποία ζητούσαν τη διαγραφή των παραγράφων 9,α, 9,β, και 9,γ, του άρθρου 80 του ν. 4009/2011 και την αντικατάστασή τους ως εξής: Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μπορούν να προβούν, μόνο στη διαγραφή των φοιτητών που δεν εγγράφονται σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα,  ή που δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, με εξαίρεση την περίπτωση συνδρομής ανωτέρας βίας ή πραγματικού και σοβαρού κωλύματος».
Κατόπιν, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, και συγκεκριμένα στις 21 Αυγούστου ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωσε με τίτλο: Δεν δεχόμαστε τις διαγραφές φοιτητών».
Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν συνάντησης με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, προχώρησε σε συγκεκριμένη ρύθμιση, με την οποία αποφασίστηκε να «δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη».
Σύμφωνα με το υπουργείο ένα υιοθετούσε την πρόταση των 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «ο αριθμός  των υπό διαγραφή φοιτητών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος». «Επιπροσθέτως, ενώ ο νόμος αφορά τους φοιτητές που ενεγράφησαν από το 2003 και πίσω, με τις υπό πρόταση καταργούμενες διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος θα αφορούσε και φοιτητές που ενεγράφησαν από το 2003 και μετά» καταλήγει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης