Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αισιόδοξος ο Γκ. Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ) ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα - Προανήγγειλε φορολογική… άνοιξη!

Αισιόδοξος ο Γκ. Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ) ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα - Προανήγγειλε φορολογική… άνοιξη!
«Στόχος μας είναι να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα»
Αισιόδοξος για την έκβαση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΕΣΕΕ, ο Γκ. Χαρδούβελης εξέφρασε την πεποίθηση πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες ξεκινούν το Σεπτέμβριο στο Παρίσι, θα έχουν θετική έκβαση.
«Οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση» σημείωσε παράλληλα.
Σημειώνεται πως οι προσεχείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αναμένεται να εστιάσουν στην παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας και στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Απευθυνόμενος προς τον κόσμο της «αγοράς», ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μία «φορολογική άνοιξη» το Φθινόπωρο, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει εστιάσει στις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ και στην παροχή ενός πακέτου φοροελαφρύνσεων.
«Στόχος μας είναι να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα» επισήμανε ο Γκ. Χαρδούβελης.
Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης παρουσίασε στον υπουργό Οικονομικών ορισμένες στοχευμένες φορολογικές διορθώσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:
1) Μείωση κατά 50% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το 2015 και κατάργηση από το 2016.
2) Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών από το 26% και 33% στο 20% για τη χρήση του 2015 και στο 15% για το 2016.
3) Αποκλιμάκωση των ανώτατων συντελεστών φορολόγησης των φυσικών προσώπων από 42% στο 33% και μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 22% σε 20% και από το 32% σε 30%.
4) Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση και εφαρμογή του στην οικοδομή και την ακτοπλοΐα.
5) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για επιτηδευματίες με μηδενικά έσοδα και μείωση για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στα προηγούμενα επίπεδα.
6) Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες αρχικά στα 9.550 και σταδιακά στα 11.500 ευρώ και καθορισμός πλαφόν έκπτωσης φόρου για ιατρικά έξοδα.
7) Επαναπροσδιορισμός ΕΝΦΙΑ για ιδιοχρησιμοποιούμενη επαγγελματική στέγη καθώς και για μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα ακίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης