Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Αυξάνει την πιθανότητα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ σε 45% (από 35%), το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2015

Nomura: Αυξάνει την πιθανότητα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ σε 45% (από 35%), το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2015
Μετά την Citigroup και η Nomura βλέπει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Αυξάνονται οι επενδυτικοί οίκοι που εκτιμούν πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ κατά τα πρότυπα της FED καθώς μετά την Citigroup και ο Ιαπωνικός οίκος Nomura εκτιμά ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για ποσοτική χαλάρωση από 35% στο 45% αλλά όχι νωρίτερα από το 2015.
Κατά την Nomura οι τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ M. Draghi καταδεικνύουν ότι η Κεντρική Τράπεζα αρχίζει να μελετά πιο συστηματοποιημένα το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης.
Προφανώς λόγω των πολιτικών αντιδράσεων, καθώς ποσοτική χαλάρωση και λιτότητα δεν συμβαδίζουν, δεν πρέπει να θεωρείται τίποτε δεδομένο.
Ωστόσο η Nomura αύξησε τις πιθανότητες για ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ στο 45% από 35% με ορίζοντα όμως το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2015.
Από την πλευρά της η Citigroup θεωρεί δεδομένη την ανακοίνωση ενός προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επισημαίνει πως μετά τα «κακά μαντάτα» για την ευρωπαϊκή οικονομία, η ΕΚΤ δεν διαθέτει άλλες επιλογές, παρά την εκπόνηση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Μάλιστα, εκτιμά πως η ανακοίνωση του προγράμματος θα συντελεστεί τον προσεχή Δεκέμβριο.
Ως προς το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων, η Citigroup τονίζει πως θα κυμαίνεται στο 1 τρισ. ευρώ.
«Οι καθοδικοί κίνδυνοι στην οικονομική δραστηριότητα, η ενίσχυση του ευρώ, το τεράστιο κενό στην παραγωγή και ο χαμηλός πληθωρισμός υποδεικνύουν πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει ένα ευρύ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» αναφέρει σε σημείωμά της, η Citigroup.
«Η συνεδρίαση του Δεκεμβρίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση του προγράμματος» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η Citigroup υποβαθμίζει στα 250 δισ. ευρώ από 340 δισ. ευρώ προηγουμένως, την εκτίμησή της για το πρόγραμμα των TLTROs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης