Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού): Ρεκόρ αφίξεων και εσόδων από τον τουρισμό – Απαιτείται βελτίωση υποδομών

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού): Ρεκόρ αφίξεων και εσόδων από τον τουρισμό – Απαιτείται βελτίωση υποδομών
Τα άμεσα έσοδα για τον κλάδο αναμένεται να φθάσουν στα 13,5 δισ. ευρώ
Τα πολύ θετικά στοιχεία για τον τουρισμό στην Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη βελτιώσεων στις προσφερόμενες υπηρεσίες και υποδομές, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, «από την αρχή είχαμε μηνύματα ότι θα πάμε καλύτερα και πράγματι πλέον από τα επίσημα στοιχεία του επταμήνου βλέπουμε ότι πάμε για μια χρονιά-ρεκόρ τόσο για τα έσοδα όσο και τις αφίξεις και βλέπουμε ότι ο κλάδος θα φτάσει τα 13,5 δισ. ευρώ σε άμεσα έσοδα».
Παράλληλα, σημείωσε τις ελλείψεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, επισημαίνοντας ότι «τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι γεγονός ότι έχουν ελλείψεις ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες και υποδομές και γι’ αυτό είμαστε το επισπεύδον υπουργείο για τη βελτίωσή τους».
Πρόσθεσε δε, ότι «θα πρέπει να βελτιωθούν και οι υπόλοιπες υποδομές, δημόσιες και ιδιωτικές. Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να προχωρήσει η αναβάθμιση των υποδομών, διότι είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας. Τα περιφερειακά αεροδρόμια μας ενδιαφέρουν άμεσα».
Μάλιστα, σημείωσε ότι ένας από τους άξονες της στρατηγικής είναι και το ανθρώπινο δυναμικό, «να αναβαθμίσουμε τις τουριστικές σχολές και να ιδρύσουμε καινούργιες, σε ανώτατο επίπεδο, για να μπορούν να σπουδάζουν τουριστικό μάρκετινγκ οι φοιτητές μας».
Όπως επισήμανε, έχουν γίνει προπαρασκευαστικές συσκέψεις με το υπουργείο Παιδείας, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται και η ενεργοποίηση των ίδιων των πανεπιστημιακών σχολών, όταν μιλάμε για σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης