Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στο μικροσκόπιο της αρχής ανταγωνισμού η εξαγορά της Canal+ από την Telefonica

Ισπανία: Στο μικροσκόπιο της αρχής ανταγωνισμού η εξαγορά της Canal+ από την Telefonica
Να είναι «αμείλικτη» ζητά η θυγατρική της Vodafone στην Ισπανία
Υπό το μικροσκόπιό της θέτει η Εθνική Αρχή Αγορών και Ανταγωνισμού της Ισπανίας τη συμφωνία της Telefonica με τις Canal+ και Mediaset για την απόκτηση του 100% της πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Χοσέ Μαρία Μαρίν Κεμάδα, μετά την εισήγηση της Κομισιόν ότι δεν διαθέτει «ευρωπαϊκή διάσταση».
Σημειώνεται ότι για να ολοκληρωθεί η συμφωνία απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των ρυθμιστικών αρχών.
Οι ανταγωνιστές της Telefonica φοβούνται ότι με την εξαγορά αυτή εξυπηρετείται το προηγούμενο μονοπώλιο, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ισπανίας, Αντόνιο Κοΐμπρα, να ζητά από την Αρχή να είναι «αμείλικτη» με την Telefonica.
Ο Κοΐμπρα εξέφρασε την ανησυχία του από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εξαγορά της Canal+ στην ισπανική αγορά τηλεπικοινωνιών και ζήτηση από την αρχή ανταγωνισμού τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα κατά την ανάλυση των δεδομένων της εξαγοράς.
Σύμφωνα με τον Α. Κοΐμπρα, η Telefonica με την Canal+ θα έχουν το 62% των πελατών της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ισπανία και σχεδόν το 82% των εσόδων, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης