Τραπεζικά νέα

Τουρκολιάς (Εθνική): Ενισχυμένες θα εξέλθουν οι τράπεζες από τα stress tests - Eπί θύραις η επανεκκίνηση της οικονομίας

Τουρκολιάς (Εθνική): Ενισχυμένες θα εξέλθουν οι τράπεζες από τα stress tests - Eπί θύραις η επανεκκίνηση της οικονομίας
Γ. Ζανιάς: Την άνοιξη τρέχαμε με ρυθμό ανάπτυξης 0,5% περίπου
Ενισχυμένες από τα stress tests της ΕΚΤ θα εξέλθουν οι ελληνικές τράπεζες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλ. Τουρκολιάς.
Οι ελληνικές τράπεζες θα εξέλθουν ενισχυμένες από τη διαδικασία της αξιολόγησης της ΕΚΤ, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τουρκολιάς, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, σε δείπνο με προσκεκλημένους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες της περιοχής.
Ο Aλ. Τουρκολιάς ανέφερε πως η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, εκτίμησε πως στο τρίτο τρίμηνο του 2014 θα σημειωθεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης, γεγονός που αυτόματα θα σημάνει το τέλος της ύφεσης.
Όπως πρόσθεσε, η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι επί θύραις.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής, Γ. Ζανιάς, ανέφερε πως χρειάζεται ένας απλός υπολογισμός αφαίρεσης της εποχικότητας που υπάρχει στα τριμηνιαία στοιχεία για να φανεί πως την άνοιξη τρέχαμε με ρυθμό ανάπτυξης 0,5% περίπου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Αυτό που τώρα μπορούν να δουν τεχνικά καταρτισμένοι οικονομολόγοι θα το δουν όλοι όταν η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώσει το Νοέμβριο τον ρυθμό ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, και ο οποίος αναμένεται να είναι θετικός, εξήγησε ο κ. Ζανιάς.
"Χαίρομαι που επιβεβαιώθηκε αυτή η πρόβλεψη γιατί όταν στις αρχές Ιουνίου μιλούσα στο Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη μπροστά σε εκατοντάδες ξένους επενδυτές τους είπα πως «τώρα, τη στιγμή που γίνεται αυτή η εκδήλωση, η Ελλάδα αφήνει πίσω της τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης", εξήγησε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Εθνικής σημείωσε πως η δύσκολη πορεία των τελευταίων ετών ακολουθήθηκε για να επιτευχθεί η εξαφάνιση των τεράσστιων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η διόρθωση των εξωτερικών ανισορροπιών και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
"Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην κρίση φτάσαμε τρέχοντας με μεγάλες ταχύτητες σε όρους οικονομικής ανάπτυξης, ακόμη και πάνω από 4% ετησίως. Δυστυχώς όμως το αναπτυξιακό μονοπάτι που ακολουθούσαμε οδηγούσε σε γκρεμό και όχι σε εύφορες κοιλάδες", πρόσθεσε.
Η διοίκηση της Εθνικής πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις σε μεγάλες μονάδες του νομού Θεσσαλονίκης και είχε επαφές με οικονομικούς παράγοντες, στο πλαίσιο της πολιτικής για την άμεση επικοινωνία με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Στο δείπνο είχαν δηλώσει συμμετοχή 340 επιχειρηματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης