Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ διέγραψε τον Γιαννακόπουλο τον πρόεδρο του Συλλόγου της Εθνικής γιατί μαζί με την ΔΑΚΕ έκαναν πάρτι προσλήψεων

Η ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ διέγραψε τον Γιαννακόπουλο τον πρόεδρο του Συλλόγου της Εθνικής γιατί μαζί με την ΔΑΚΕ έκαναν πάρτι προσλήψεων
Το πάρτι προσλήψεων σε μια τράπεζα που υλοποίησε τεράστιας κλίμακας εθελουσία έξοδο....τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί;
Νέα τροπή λαμβάνουν οι εξελίξεις με αφορμή το πάρτι προσλήψεων από τον σύλλογο εργαζομένων στην Εθνική τράπεζα.
Μετά την διαγραφή του Γιώργου Γιαννακόπουλου προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής από την ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ, δρομολογούνται νέες εξελίξεις.
Η ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ ανασυγκροτείται στην Εθνική και προσεχώς θα εκλέξει νέο πρόεδρο αντικαθιστώντας τον Γιώργο Γιαννακόπουλο, ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος στον Σύλλογο Εργαζομένων μέχρι τις εκλογές.
Ο Σταύρος Κούκος πρόεδρος της ΟΤΟΕ, τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης του Γιαννακόπουλου από τον σύλλογο εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας.

Το θυελλώδες παρασκήνιο

Οι προκλητικές προσλήψεις από το παράθυρο συγγενών και κομματικών στελεχών στην Εθνική τράπεζα,  με απόφαση Γιώργου Γιαννακόπουλου προέδρου του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής (προέρχεται από τον χώρο της ΠΑΣΚΕ) με την υποστήριξη της ΔΑΚΕ, συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις με αποκορύφωμα την διαγραφή του από την ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ.
(Όταν πρόκειται για να βολευθούν τα δικά μας παιδιά ξαφνικά δεν υπάρχει Τρόικα και όταν πραγματοποιείται διαδικασία προσλήψεων τότε….επικαλούνται την Τρόικα)
Η ιστορία ξεκίνησε όταν κατέστη γνωστό ότι 4 μέλη του προεδρείου του συλλόγου των υπαλλήλων της Εθνικής προσέλαβαν τα παιδιά τους ως ειδικούς συνεργάτες.
Να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις αυτές αφορούσαν συνδικαλιστές από όλες τις παρατάξεις δηλαδή ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί με αυτούς προσελήφθησαν και δεκάδες άλλοι συνεργάτες οι οποίοι ήταν επιλογή από το Μέγαρο Μαξίμου, κοινώς κομματικές επιλογές της ΝΔ.
Οι προσλήψεις αυτές προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο, καθώς και στο εσωτερικό της Εθνικής αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, πως είναι δυνατό σε μια χώρα που έχει 1,37 εκατ ανέργους, οι συνδικαλιστές και η κυβέρνηση να προσλαμβάνουν από το παράθυρο στην Εθνική,  μια τράπεζα που συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από καθεστώς κρατικής ενίσχυσης.
Πέραν αυτών μεγάλες αντιδράσεις, υπήρξαν από όλες τις παρατάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων εκτός από την παράταξη της ΔΑΚΕ προφανώς γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων που προσλήφθηκαν στην Εθνική προέρχονται από τον χώρο ΝΔ.
Μια τράπεζα που ακόμη χρωστάει 8,8 δισεκ. στο ΤΧΣ και 1,35 δισεκ. στο κράτος από τις προνομιούχες μετοχές, προσλαμβάνει με κομματικά κριτήρια….στην Ελλάδα της Τρόικα.  
Κεντρικό πρόσωπο της κριτικής που ήταν σφοδρότατη ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής Γιώργος Γιαννακόπουλος.
Κορυφαία στελέχη της ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ στον χώρο των τραπεζών επειδή ανέκυψε μείζον θέμα ηθικής, πολικής αλλά και συνδικαλιστικής τάξης ζήτησε από τον Γιαννακόπουλο να συγκαλέσει την παράταξη της ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ στην Εθνική ώστε αν εξεταστεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις
Το παράδοξο είναι ότι ενώ η πρόταση για σύγκλυση της ΠΑΣΚΕ ήταν ορθή λόγω του πλήθους των αντιδράσεων ο Γιαννακόπουλος πεισματικά αρνήθηκε να συγκαλέσει τα όργανα της παράταξης. Προφανώς ο λόγος που απέφυγε την σκληρή των οργάνων ήταν γιατί γνώριζε  ότι θα δεχθεί σκληρότατη κριτική ενώ πολύ πιθανό ήταν ότι θα του ζητούσαν και την παραίτηση του.
Τα όργανα τη ΠΑΣΚΕ δεν συγκλήθηκαν ενώ αντίθετα στο αίτημα μελών του ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων της Εθνικής επειδή συγκεντρώθηκαν πάνω από 10 υπογραφές, υποχρεωτικά εκ του καταστατικού συγκλήθηκαν τα όργανα του συλλόγου της Εθνικής.  
Στην συνεδρίαση του συλλόγου των εργαζομένων της Εθνικής οι συνδικαλιστές  της ΔΑΚΕ μαζί με τον Γιαννακόπουλο, προέβησαν σε προκλητικές και απαράδεκτες μεθοδεύσεις, απαγόρευσαν το διάλογο και πραξικοπηματικά έλαβαν απόφαση παρ΄ ότι μειοψηφούσαν με στόχο να προκαλέσουν εκλογές στο σύλλογο εργαζομένων χωρίς στοιχειωδώς  να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Γιαννακόπουλος και ΔΑΚΕ και ένα στέλεχος από τον  ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξανδρος Πολίτης προκάλεσαν για ακόμη μια φορά τα θεσμικά όργανα αλλά και την λογική, επιμένοντας στις απαράδεκτες προσλήψεις.
Η απόφαση για πρόωρες εκλογές μετά από προσφυγή μελών του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ακυρώθηκε.
Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου του 2014 η ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ όλων των τραπεζών συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Γιώργος Γιαννακόπουλος δεν εκπροσωπεί την παράταξης της ΠΑΣΚΕ και δεν εκπροσωπεί την ΔΗΣΥΕ ΠΑΣΚΕ στην Εθνική τράπεζα.
Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες μέρους των συνδικαλιστών οι οποίοι από το παράθυρο προσλαμβάνουν κόσμο χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία.
Αυτή είναι η Εθνική τράπεζα και η Ελλάδα του σήμερα.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 11:12 - 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης