Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απροσδόκητη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Ιούλιο – Ανήλθε σε 10,2 δισ. στερλίνες

Βρετανία: Απροσδόκητη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Ιούλιο – Ανήλθε σε 10,2 δισ. στερλίνες
Αναλυτές ανέμεναν υποχώρησή του στα 9,1 δισ. στερλίνες από 9,41 δισ. τον Ιούλιο
Απροσδόκητη διεύρυνση κατέγραψε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Βρετανίας τον Ιούλιο, στα 10,2 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση αυξήθηκε στα 10,2 δισ. στερλίνες από έλλειμμα 9,41 δισ. στερλίνες και ενώ αναλυτές εκτιμούσαν υποχώρησή του στα 9,1 δισ. στερλίνες.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, το εμπορικό έλλειμμα σε τρόφιμα και υπηρεσίες εκτιμάται στα 3,3 δισ. στερλίνες τον Ιούλιο εν συγκρίσει με 2,5 δισ. στερλίνες τον Ιούνιο.
Όσον αφορά το εμπόριο αγαθών με χώρες εκτός Ε.Ε., οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5 δισ. στερλίνες και οι εισαγωγές κατά 1 δισ. στερλίνες.
Οι εξαγωγές αγαθών σε χώρες εντός Ε.Ε. αυξήθηκαν λιγότερο από 0,1 δισ. στερλίνες, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,3 δισ. στερλίνες.
Τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούλιο, το εμπορικό έλλειμμα στα αγαθά διευρύνθηκε κατά 2,9 δισ. στερλίνες, στα 28,7 δισ.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5 δισ. στερλίνες, στα 71,4 δισ. και οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 2,4 δισ. στερλίνες, στα 100,1 δισ. στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης