Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κινεζική CNEE σχεδιάζει επένδυση μαμούθ, ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, στη Σερβία

Η κινεζική CNEE σχεδιάζει επένδυση μαμούθ, ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, στη Σερβία
Η εν λόγω επένδυση θα μπορούσε να δημιουργήσει 15 χιλ. θέσεις εργασίας, σε μία οικονομία που οριακά κοντά στην ύφεση
Την επένδυση 1,2 δισ. δολαρίων και τη δημιουργία τουλάχιστον 15 χιλ. θέσεων εργασίας στη Σερβία, σχεδιάζει η CNEE, η κρατική κινεζική ηλεκτρολογική εταιρεία.
Αν τελικά το σχέδιο ευοδωθεί θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη άμεση εισροή ξένων κεφαλαίων στη σερβική αγορά, από έναν και μοναδικό χρηματοδότη.
Ο Πρόεδρος της εταιρείας, Jin Chusheng, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου, την αναβάθμιση ενός τουλάχιστον εργοστασίου ενέργειας και την επένδυση σε τρείς εταιρείες με έδρα τη Σερβία, που αντιμετωπίζουν κίνδυνο λουκέτου.
Την ανακοίνωση έκανε η σερβική κυβέρνηση, με επίσημο δελτίο τύπου, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, A. Vucic, στη Κίνα και τη συνάντησή του με Κινέζους επιχειρηματίες.
Ο Vucic αναζητά στρατηγικές συνεργασίες με τις κρατικές εταιρείες της Κίνας, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών της Σερβίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, αλλά και μια γενικότερη δυναμική ώθηση της οικονομίας της χώρας, που φλερτάρει με την ύφεση.
Η Σερβία έχει μπει σε ευρωπαϊκή τροχιά, με ορίζοντα εισόδου στην ΕΕ το 2019, ωστόσο κινούμενη διπλωματικά έχει διασφαλίσει ή προσπαθεί να διασφαλίσει συμμαχίες και με το άλλο μέτωπο, Ρωσία-Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης