Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο - Αυξήθηκε κατά 6,9%

Κίνα: Επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο - Αυξήθηκε κατά 6,9%
Ανησυχία στους επενδυτές μετά τα τελευταία αποτελέσματα, οι οποίοι εκτιμούν, πλέον, ότι ο στόχος του +7,5% για το ΑΕΠ έχει χαθεί
Επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας σημειώθηκε τον Αύγουστο, με τους αναλυτές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την συνολική ενίσχυση του ΑΕΠ το 2014.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε τον Αύγουστο του 2014 κατά 6,9% σε ετήσια βάση, ενώ τον Ιούλιο είχε ενισχυθεί κατά 9%.
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 2,2%, η αύξηση των επενδύσεων σε πάγια επιβραδύνθηκαν κατά 16,5% ενώ οι πωλήσεις κατοικιών έχουν μειωθεί κατά 10% μέσα στο 2014, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του.
Η επίδοση του Αυγούστου είναι η χειρότερη επίδοση των τελευταίων έξι ετών, από το Δεκέμβριο του 2008, ενώ έρχεται να προστεθεί και σε άλλα οικονομικά αποτελέσματα που δείχνουν μια εν τω συνόλω επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
Η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι ο στόχος της κυβέρνησης για το 2014 (+7,5% στο ΑΕΠ) είναι ανέφικτος και ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα.
Αντιστοίχως, η RBS άλλαξε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για την οικονομία της Κίνας, από ανάπτυξη 7,6% το 2014, σε ανάπτυξη 7,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης