Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κρι Κρι: Στις 10 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της νέας μονάδας - Διπλάσια η παραγωγή με την επένδυση των 20 εκατ. ευρώ

tags :
Κρι Κρι: Στις 10 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της νέας μονάδας - Διπλάσια η παραγωγή με την επένδυση των 20 εκατ. ευρώ
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι την τελευταία 5ετία ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των εξαγωγών ανέρχεται στο 26%
Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας μονάδας της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι... οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του εργοστασίου της από πυρκαγιά.
Ήδη η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί και οι μηχανές έχουν ξεκινήσει την παραγωγή, η οποία θα είναι διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη.
Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία να ενισχύσει τον εξαγωγικό προσανατολισμό της.
Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία συζητά με δίκτυα διανομής και αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις Σκανδιναβικές χώρες, στη Γερμανία αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία όπου έχει παρουσία ήδη από το καλοκαίρι του 2013 μέσω της Waitrose.
Η αρχική συνεργασία με την αγγλική αλυσίδα super market Waitrose προέβλεπε την παραγωγή από την Κρι Κρι για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας ελληνικού γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας.
Πλέον εκτός από την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας η ελληνική γαλακτοβιομηχανία έχει τοποθετήσει στα ράφια της βρετανικής αλυσίδας και το δικό της brand.
Από την άλλη πλευρά και σε ό,τι αφορά την παραγωγική της επέκταση στη Μέση Ανατολή με τη δημιουργία μονάδας γιαουρτιού στο Ερμπίλ του Ιράκ, μέσω της θυγατρικής της Kri Kri DLBA Middle East, αποφασίστηκε η αποεπένδυση με την πώληση της συμμετοχής της στη θυγατρική Kri Kri DLBA Middle East.
Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του 2013, οι εξαγωγές σε 20 χώρες ξεπέρασαν τα 12 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 17% των συνολικών της πωλήσεων.
Πάντως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι στο διάστημα αυτής της πενταετίας ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των εξαγωγών ανέρχεται στο 26%.
Ωστόσο οι πρώτες μήνες του 2014 ήταν δύσκολοι για τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία, κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις πωλήσεις γαλακτοκομικών όσο και στις εξαγωγές της που μειώθηκαν στο εξάμηνο κατά 11,3% και 21,8% αντίστοιχα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης