Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: «Βλέπει» κινδύνους και απειλές στο Διαδίκτυο από τη Δύση

Ρωσία: «Βλέπει» κινδύνους και απειλές στο Διαδίκτυο από τη Δύση
Για προστασία του ίντερνετ ενάντια σε κινδύνους από τη Δύση έκανε λόγο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Μέτρα προστασίας του διαδικτύου έναντι δυτικών κινδύνων θα πρέπει να εξετάσει η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Κρεμλίνου σήμερα, Παρασκευή, σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι προσπαθεί να απομονώσει τον ρωσικό κυβερνοχώρο.
Σε μια προσπάθεια να απαντήσει το Κρεμλίνο, διαμήνυσε για μια ακόμη φορά ότι η μόνη ανησυχία της είναι να διασφαλιστεί η εθνική ασφάλειας, ειδικά τη στιγμή που οι σχέσεις της με τη Δύση έχουν εισέλθει σε κλίμα Ψυχρού Πολέμου εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει περάσει σειρά νόμων με στόχο τη χρήση του διαδικτύου, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτι να αποκαλεί το διαδίκτυο «ειδικό σχέδιο της CIA» νωρίτερα φέτος.
«Είναι κοινώς γνωστό ποιος είναι ο κύριος διαχειριστής του παγκόσμιου διαδικτύου», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, προσθέτοντας ότι πρέπει να σκεφτούμε τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Ωστόσο, ο Πέσκοφ δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι απειλές και οι κίνδυνοι από τη Δύση.
Από την πλευρά του όσοι επικρίνουν το Κρεμλίνο σημειώνουν ότι με το να επικαλείται η Ρωσία δυτικούς κινδύνους, στοχεύει να θέσει υπό αυστηρό έλεγχο όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης