Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Σε νέα φάση εισέρχεται το investment banking διεθνώς - Μειώνονται τα έσοδα....οι προκλήσεις

Standard and Poor's: Σε νέα φάση εισέρχεται το investment banking διεθνώς - Μειώνονται τα έσοδα....οι προκλήσεις
Τα επιχειρηματικά μοντέλα των επενδυτικών τραπεζών έχουν αλλάξει ριζικά...
Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους έχουν επιδοθεί οι ισχυρότερες επενδυτικές τράπεζες του πλανήτη, όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.
"Οι ισχυρότερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου βρίσκονται σε τροχιά αναζήτησης τρόπων για την τόνωση της κερδοφορίας τους, πηγαίνοντας κόντρα στις θεμελιώδεις αλλαγές που σημειώνονται στο investment banking διεθνώς", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Standard and Poor's, πραγματοποιώντας μια αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης.
Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, οι επιδόσεις των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του πλανήτη δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, 2014.
Οι λόγοι ήταν διαρθρωτικής φύσεως μεν, επέδρασαν αρνητικά δε στο μέτωπο των εσόδων των επενδυτικών τραπεζών.
Η αυστηρότερη νομοθεσία, οι μεταρρυθμιστικές αλλαγές στις αγορές, το αυξημένο κόστος είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που άλλαξαν τα επιχειρηματικά μοντέλα των επενδυτικών τραπεζών, προκαλώντας αυξημένες πιέσεις στους ισολογισμούς τους.
Η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια, σπεύδουν να προειδοποιήσουν οι αναλυτές της Standard and Poor's.
Στο ήδη αρνητικό κλίμα, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του οίκου, έρχεται να προστεθεί και μια άλλη πραγματικότητα: Οι υπερβολικά χαλαρές νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών έχουν περιορίσει την αστάθεια των αγορών, μειώνοντας έτσι το trading και στερώντας τελικώς έσοδα από το investment banking.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Standard & Poor's, τα έσοδα των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του πλανήτη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχουν μειωθεί κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του περασμένου έτους δηλαδή του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης