Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Η κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος

tags :
Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Η κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος
Το πρώτο που θα πρέπει να εφαρμοστεί είναι η ρύθμιση για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς
Έκκληση στην κυβέρνηση να δει ποια από τα προγράμματα της αντιπολίτευσης, και δη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και να τα εφαρμόσει άμεσα απευθύνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.
«Αυτό που πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να δει ποια από τα προγράμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και να τα εφαρμόσει άμεσα. Αυτό χρειάζεται η αγορά. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ποια είναι τα προβλήματα τα οποία έχουμε ιεραρχήσει και αναλύσει» επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Κορκίδης.
Όπως λέει «το πρώτο που θα πρέπει να εφαρμοστεί είναι η ρύθμιση, για να μην πω η λύση, στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Μας απασχολεί έντονα, διότι πολλοί δεν είναι απλά στο κόκκινο, το έχουν ξεπεράσει, είναι στα όριά τους. Το πάγωμα, κεφαλαιοποίηση και η αφαίρεση ασφαλιστικού χρόνου από τον ΟΑΕΕ θεωρώ ότι είναι μια λύση μαζί με την καταβολή των τρεχουσών εισφορών, που όχι μόνο θα καλύψει την ετήσια τρύπα του ταμείου, αλλά θα μπορέσει να καλύψει και ιατροφαρμακευτικά τους ασφαλισμένους ανασφάλιστους».
Ερωτηθείς για το τι θα έλεγε στην καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel αν την είχε απέναντι του ο κ.Κορκίδης τόνισε ότι  θα της έλεγε ότι «το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο για να μπορεί να γίνει βιώσιμη η οικονομία και για να μπορέσει η Ελλάδα να απασχολήσει λιγότερο στο μέλλον την ΕΕ»
«Νομίζω ότι η επιμήκυνση του εξωτερικού μας χρέους είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει, δεν κοστίζει τίποτε στους δανειστές μας, που έχουν κερδίσει πάρα πολλά από εμάς. Αυτό που πρέπει να αναθεωρήσουν και να σκεφτούν πώς θα το κάνουν με έξυπνο τρόπο είναι να αναγκάσουν το ΔΝΤ να φύγει από την Ευρώπη και να διαλυθεί και η τρόικα» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης