Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kraemer (Standard & Poor's): Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τις κυβερνήσεις από τον εφησυχασμό - Παγίδα το χαμηλό κόστος δανεισμού

Kraemer (Standard & Poor's): Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τις κυβερνήσεις από τον εφησυχασμό - Παγίδα το χαμηλό κόστος δανεισμού
Οι κυβερνήσεις φλερτάρουν με τον κίνδυνο του εφησυχασμού, όσο το κόστος δανεισμού κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τις εθνικές κυβερνήσεις από τον κίνδυνο του εφησυχασμού", προειδοποιεί, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως πάσα κατεύθυνση, ο Moritz Kraemer, κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's.
"Οι κυβερνήσεις φλερτάρουν έντονα με τον κίνδυνο του εφησυχασμού, όσο το κόστος δανεισμού συνεχίζει να κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα", δηλώνει ο Moritz Kraemer, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
"O εφησυχασμός αποτελεί πραγματικό κίνδυνο. Οι κυβερνήσεις θεωρούν πως το κόστος δανεισμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά λόγω της μεταρρυθμιστικής τους ατζέντας. Όμως αυτό δεν είναι σωστό. Το κόστος δανεισμού για αρκετές χώρες έχει αποκλιμακωθεί λόγω της νομισματικής πολιτικής που ασκούν οι κεντρικές τράπεζες", εξηγεί χαρακτηριστικά το κορυφαίο στέλεχος της Standard & Poor's.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ήδη από χθες το www.bankingnews.gr, ηχηρό καμπανάκι για την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών κρούει, μέσω έκθεσής της, η Standard & Poor's, η οποία προειδοποιεί ακόμη και για τον κίνδυνο επιστροφής της Ευρωζώνης στην κρίση!
"Η δοκιμάζουσα Ευρωζώνη έρχεται αντιμέτωπη με μία νέα πρόκληση: την άνοδο του γερμανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD" αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα δημοσκοπικά και εκλογικά ευρήματα, η S&P τονίζει πως η άνοδος των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών προβληματίζει εντόνως τους ιθύνοντες των Βρυξελλών, οι οποίοι οφείλουν να φοβούνται το ενδεχόμενο επιστροφής στην… κρίση.
Ας σημειωθεί πως στις ευρωπαϊκές εκλογές το AfD έλαβε το 7% των ψήφων, ενώ κατά τις πρόσφατες κρατιδιακές εκλογές στη Γερμανία έλαβε ποσοστό μεταξύ 9,7% και 12,2%.
"Το AfD θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της εξόδου της Γερμανίας από το ευρώ" εκτιμά η S&P.
"Μέχρι στιγμής, η εγχώρια αντιπολίτευση δεν έχει ηχηρό πολιτικό λόγο, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να νομοθετεί δίχως προβλήματα. Τόσο το κόμμα της Angela Merkel όσο και οι σοσιαλδημοκράτες έχουν επιδείξει πολλάκις την υποστήριξή τους στην πολιτική της λιτότητας, η οποία θεωρείται ως το φάρμακο στην ευρωπαϊκή κρίση" διατείνει ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης