Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ξεκίνησε η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» της κυπριακής ΑΟΖ - Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Ξεκίνησε η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» της κυπριακής ΑΟΖ - Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για φυσικό αέριο και πετρέλαιο
Σε πρώτη φάση θα γίνουν τέσσερις γεωτρήσεις
Ξεκίνησε σήμερα η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του οικοπέδου 9 της κυπριακής ΑΟΖ, που θεωρείται πλούσιο σε φυσικό αέριο ενώ υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κρύβει και πετρέλαιο.
Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου έδωσε απόψε στην δημοσιότητα φωτογραφία του πλοίου γεωτρύπανου, Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου έδωσε απόψε στην δημοσιότητα φωτογραφία του πλοίου γεωτρύπανου, Saipem 10000, της Ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ENΙ/KOGAS, που αναμένεται να κάνει τέσσερις γεωτρήσεις.
Ο υπουργός Ενέργειας , Γιώργος Λακοτρύπης, που επισκέφθηκε το πλοίο, ανέφερε ότι ευχήθηκε στον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος καλή επιτυχία και τους είπε ότι το υπουργείο του είναι στη διάθεσή τους για ό,τι χρειαστούν.
Ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις σημείωσε ότι «υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία» ωστόσο τόνισε ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η γεώτρηση «δεν μπορεί να ξέρει κανένας με βεβαιότητα».
Επίσης, επισήμανε ότι υπάρχει συμβατική υποχρέωση για τέσσερις γεωτρήσεις και μετά θα υπάρχει ευελιξία, ανάλογα με τα αποτελέσματα, να λαμβάνονται αποφάσεις για επόμενες γεωτρήσεις.
Σε ερώτηση, εάν μετά τις πρόσφατες πολιτικές επαφές σε Αίγυπτο και Ιορδανία, η Κύπρος στρέφεται προς μία πολιτική εξαγωγών προς τους κοντινούς γείτονες, ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε ότι «είναι μία από τις επιλογές, η οποία έχει και τα πλεονεκτήματά της, έχει και τις προκλήσεις της, αλλά σίγουρα είναι και στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας της Κύπρου με τις χώρες τις περιφέρειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης