Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι αντιδράσεις του Γιαννακόπουλου για το Ερρίκος Ντυνάν, η Πειραιώς, ο Βορίδης και ο Βγενόπουλος της MIG – Ορισμένες αλήθειες

Οι αντιδράσεις του Γιαννακόπουλου για το Ερρίκος Ντυνάν, η Πειραιώς, ο Βορίδης και ο Βγενόπουλος της MIG – Ορισμένες αλήθειες
Ο πλειστηριασμός του Ερρίκος Ντυνάν ήταν μια διαδικασία που εκ των πραγμάτων έπρεπε να πραγματοποιηθεί...
Το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο ορισμένα δημοσιεύματα παρουσιάζουν τον πλειστηριασμό του Ερρίκος Ντυνάν σαν σκάνδαλο, που είναι αναληθές και δεν τεκμαίρεται από πουθενά.
Μάλιστα ορισμένοι αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας  ο Μ. Βορίδης ούτε λίγο ούτε πολύ λίγες ημέρες νωρίτερα πέρασε φωτογραφικό νόμο για να επιτρέψει τον πλειστηριασμό, ωστόσο όπως αποδεικνύεται ο υπουργός Υγείας δεν έκανε τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από το να επιτρέψει τον πλειστηριασμό. 
Διερευνώντας το θέμα λόγω της εμπλοκής της Πειραιώς, βγάλαμε ορισμένα συμπεράσματα.
1)Η Πειραιώς, ούτε θέλει, ούτε φιλοδοξεί να μετατραπεί σε τράπεζα συμμετοχών που θα διαθέτει και νοσοκομείο.
Η Πειραιώς είναι πωλητής του Ερρίκος Ντυνάν παρ΄ ότι το απέκτησε πρόσφατα με 115 εκατ μέσω πλειστηριασμού.
Η Πειραιώς απέκτησε το 100% του Ερρίκος Ντυνάν μέσω θυγατρικής της ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ
2)Η Πειραιώς επικοινώνησε με τους υποψήφιους μνηστήρες του κλάδου υγείας και δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
Τουλάχιστον δύο εκ των δυνητικών ενδιαφερομένων μας επιβεβαίωσαν ότι είχε υπάρξει επικοινωνία από την Πειραιώς για το αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό.
Άρα το επιχείρημα ότι ήταν στημένος διαγωνισμός διαψεύδεται 100% ως απόλυτα ανακριβής.
3)Ορισμένα μέσα ενημέρωσης στα οποία φέρεται να τα χρηματοδοτεί ο επιχειρηματίας Γιαννακόπουλος καταφέρονται κατά της Πειραιώς ίσως γιατί μέσω της διαδικασίας του πλειστηριασμού έχασαν 2,5 εκατ ευρώ από προμήθειες μεταξύ των εταιριών τους και του Ερρίκος Ντυνάν.
4)Ο όμιλος της MIG ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται για το Ερρίκος Ντυνάν αλλά δεν ήταν διατεθειμένος ο όμιλος να μπει σε διαδικασία πλειοδοσίας στον πλειστηριασμό και για τον λόγο αυτό το Υγεία θυγατρική της MIG δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό για το Ερρίκος Ντυνάν.
5)Τι πραγματικά κερδίζει η τράπεζα Πειραιώς από το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο πέρασε μέσω πλειστηριασμού σε θυγατρική της Πειραιώς την ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ;
Η Πειραιώς κατέβαλλε 115 εκατ για να εξαγοράσει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που μπορεί να θεωρηθεί υψηλό τίμημα.
Αν ληφθούν υπόψη οι δανειακές υποχρεώσεις, τα ζητήματα με τους εργαζομένους και βεβαίως τις υποχρεώσεις του νοσοκομείου το deal ήταν θετικό για την Πειραιώς καθώς με βάση ανεπίσημες πηγές η Πειραιώς κερδίζει περίπου 40 με 50 εκατ ευρώ, αλλά δεν είναι σαφές πως θα καταγραφεί αυτό το έσοδο. 
Για την Πειραιώς ήταν ένα καλό deal, ωστόσο η τράπεζα είναι δυνητικός πωλητής.
Σήμερα οι συνολικές υποχρεώσεις του Ερρίκος Ντυνάν προς τους γιατρούς και τους εργαζομένους του νοσοκομείου υπολογίζονται σε 13,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα οικονομικά βάρη του νοσοκομείου αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ.
Οι υπόλοιπες οφειλές αφορούν χρέη σε προμηθευτές και υποχρεώσεις σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Το Ερρίκος Ντυνάν οφείλει 117,8 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και άλλα 37,4 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και το ΤΣΑΥ.
Επίσης, οφείλει 5,1 εκατ. ευρώ στην Εφορία, 3 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και 5,1 εκατ. ευρώ σε άλλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης