Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Κατά 0,9% ενισχύθηκε το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο 2014 – Αρνητικά τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Ηνωμένο Βασίλειο: Κατά 0,9% ενισχύθηκε το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο 2014 – Αρνητικά τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών
Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 3,2%

Ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ κατά 0,9% έδειξε η τελική ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων του β’ τρίμηνου 2014, βελτιωμένη από την αρχική εκτίμηση για ενίσχυση +0,8%.
Η αναθεώρηση του ΑΕΠ έρχεται να διαψεύσει επί τα βελτίω και τους οικονομικούς αναλυτές, των οποίων η πρόβλεψη συμφωνούσε με το +0,8%.
Σε ετήσια βάση, ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές επιβεβαιώθηκαν, με το ΑΕΠ να ενισχύεται κατά το αναμενόμενο 3,2%.
Ως προς τις επιχειρηματικές επενδύσεις, αυτές ενισχύθηκαν κατά 3,3%, έναντι αρχικής εκτίμησης 5%, ωστόσο αρκετά πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών, +1,6%.
Σε ετήσια βάση, οι επενδύσεις ενισχύθηκαν κατά 11%, έναντι αρχικής ανακοίνωσης 10,6%, οριακά χαμηλότερες, δε, της πρόβλεψης των αναλυτών, 11,5%.
Η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS ανακοίνωσε, ωστόσο, και μια μεγάλη διεύρυνση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο παρουσιάζει έλλειμμα 23,1 δισ. στερλίνες.
Τα δεδομένα διαψεύδουν επί τα χείρω την πρόβλεψη των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν έλλειμμα 17,5 δισ. στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης