Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προβλέπει ενίσχυση 3,3% στο ΑΕΠ της Αιγύπτου για το τρέχον οικονομικό έτος

Reuters: Προβλέπει ενίσχυση 3,3% στο ΑΕΠ της Αιγύπτου για το τρέχον οικονομικό έτος
Υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις ότι η οικονομία της χώρας σταθεροποιείται 
Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Αιγύπτου φαίνεται ότι έχει αποκατασταθεί, με τους οικονομολόγους να εκτιμούν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,3% το τρέχον οικονομικό έτος.
Ειδικότερα, οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προέβησαν σε επανεκτίμηση επί τα βελτίω, φέρνοντας την πρόβλεψη κοντά στην πρόβλεψη της κυβέρνησης για ενίσχυση κατά 3,5%.
Τον Μάιο του ίδιου έτους, οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι η συνολική ανάπτυξη του ΑΕΠ θα άγγιζε το 3,2%.
Η κατάσταση στην χώρα αρχίζει να εξομαλύνεται και να σταθεροποιείται, ωστόσο η κυβέρνηση προωθεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης.
Τον Ιούλιο, η Αίγυπτος μείωσε τις ενεργειακές επιδοτήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών, αλλά παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα ότι είναι έτοιμη να προβεί σε καθοριστικές μεταρρυθμίσεις.
Να σημειωθεί ότι το περασμένο οικονομικό έτος, η αιγυπτιακή οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 2,1%, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια, η Αίγυπτος έχει θέσει ως στόχο ανάπτυξη 4%-5,8%.
Για το εν λόγω χρονικό διάστημα, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα επιταχυνθείς στο 4% το 2015/2016 και στο 4,5% το 2016/2017.
Ως προς τον πληθωρισμό, οι αναλυτές προβλέπουν 11,8% για το τρέχον οικονομικό έτος, έναντι αρχικής εκτίμησης 9,7%.
Ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 9,7% κατά το επόμενο οικονομικό έτος και στο 8% το 2016/17, επισημαίνουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης