Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Η Ευρωζώνη δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα - Πολιτικές εντάσεις πίσω από τις ανακοινώσεις Draghi

BlackRock: Η Ευρωζώνη δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα - Πολιτικές εντάσεις πίσω από τις ανακοινώσεις Draghi
Η άποψη της ΕΚΤ είναι ξεκάθαρη: Χωρίς πρόγραμμα δεν θα υπάρξουν αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων...
Η Ευρωζώνη θέλει να παραμείνει η Ελλάδα εντός προγράμματος, εκτιμά η BlackRock, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ και του Mario Draghi, για τους αυστηρούς όρους που θα συνοδεύουν τις αγορές ομολόγων και ABS.
"Η άποψη της ΕΚΤ είναι ξεκάθαρη: Χωρίς πρόγραμμα δεν θα υπάρξουν αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Scott Thiel, αναπληρωτής διευθυντής του επενδυτικού τμήματος της BlackRock.
Σύμφωνα με τον Thiel, πίσω από τις αποφάσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, για το πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και ABS, υπάρχουν πολιτικές εντάσεις.
Ο Thiel γνωστοποίησε επίσης πως η BlackRock προχώρησε σε αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων - βραχυπρόθεσμης ωρίμανσης - χθες, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Mario Draghi.
Όπως εξήγησε, τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα παραμένουν ελκυστικά, τόσο σε όρους ρευστότητας, όσο και από πλευράς αξιολογήσεων.
"Συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε στην αγορά της περιφέρειας", σχολιάζει επίσης ο Thiel.
Ταυτόχρονα, έσπευσε να προειδοποιήσει πως το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.
"Η ποσοτική χαλάρωση δεν θα έρθει σύντομα από την ΕΚΤ", εξηγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης