Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αύξηση 23% της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο

Αύξηση 23% της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο
Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 26%
Διψήφια αύξηση παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον φετινό Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 23% σε 1,62 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού, καταγράφοντας αύξηση 25,8% και 21,5%, αντίστοιχα.
Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 26%, ενώ οι ξένοι επίσκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 24%.
Όσον αφορά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014, από τα στοιχεία του ΔΑΑ προκύπτει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 19,4%. Συγκεκριμένα, 11,67 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το εν λόγω χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2013 κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες.
Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 20% το εν λόγω διάστημα, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο της τάξεως 18,3%.
Σύμφωνα με τον ΔΑΑ, η συνολική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης επηρεάστηκε από μία σειρά παραγόντων:
- Την ανάκαμψη της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία, σημειώνοντας, συνολικά, αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού της τάξης του 11% στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
- Την τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν αύξηση 30% από την αρχή του έτους.
- Την ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης