Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεσμευθεί από το ΔΝΤ πριν το 2016

Standard & Poor’s: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεσμευθεί από το ΔΝΤ πριν το 2016
Η διευθύντρια της S&P εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει μόνη της στις αγορές, χωρίς την παρουσία της τρόικας

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεσμευθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πριν από το 2016, εκτιμά η Standard & Poor’s.
Ο οίκος αξιολόγησης συντάσσεται με την άποψη άλλων αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο στόχος της κυβέρνησης Σαμαρά για πρόωρη αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εφικτός.
Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s σε συνέντευξή της στη Real News, τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να προστρέξει στις αγορές, μόνη της, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της.
Τη στιγμή μάλιστα που οι ανάγκες αυτές, τους επόμενους 15 μήνες, θα αγγίξουν το ποσό των 43 δισ. ευρώ.
Το πλαίσιο, ως εκ τούτου, είναι τόσο δεσμευτικό που καθιστά αδύνατη η έξοδο της Ελλάδας από τη δανειακή σύμβαση μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Η Ρεϊνό σημειώνει πως η χώρα μας έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα στη δημοσιονομική προσαρμογή με τη μείωση δαπανών και μισθών στον Δημόσιο τομέα, ενώ σημείωσε πως το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί σε μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το επιχειρηματικό περιβάλλον και την ανάπτυξη της αγοράς.
Παράλληλα χαρακτήρισε αρκετά ασταθές το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, εκτιμά ωστόσο ότι το πολιτικό ρίσκο θα περιοριστεί στο μέλλον, καθώς η ανάπτυξη του ΑΕΠ έχει τεθεί σε ράγες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η διευθύντρια της Standard & Poor’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης