Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή κήρυξε η ΑΔΕΔΥ – Αντιδρά στην «αξιολόγηση - λαιμητόμο»

Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή κήρυξε η ΑΔΕΔΥ – Αντιδρά στην «αξιολόγηση - λαιμητόμο»
Θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το ΣτΕ, όπου εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων του υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης
Παναττική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου και μέχρι τις 12 μ. κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καθώς εκείνη την ώρα θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με την αξιολόγηση.
Η ΑΔΕΔΥ, η οποία χαρακτηρίζει την αξιολόγηση «λαιμητόμο», καλεί όλους τους εργαζομένους να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 9:30 π.μ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή της, το προηγούμενο διάστημα, με την απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και «επανελέγχου» των μετατροπών των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν «στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την προώθηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα».
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Δικαστηρίων και του ΣτΕ, που κινούνται σε κατεύθυνση δικαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής (εφάπαξ, καθαρίστριες, αποφάσεις Δικαστηρίων κατά της ΑΔΕΔΥ κ.τ.λ.) διαπιστώνει ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του στη διεκδίκηση του δίκαιου των αγώνων του.
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται, θα συκληθεί το Γενικό Συμβούλιό της την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης της συνομοσπονδίας για την επόμενη κρίσιμη περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης