Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurofer: Αντιδράσεις για την ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε. – Σε κίνδυνο 335 χιλ. θέσεις εργασίας στη χαλυβουργία

Eurofer: Αντιδράσεις για την ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε. – Σε κίνδυνο 335 χιλ. θέσεις εργασίας στη χαλυβουργία
Η μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η Ε.Ε. θα κοστίσει περί τα 70 με 100 δισ. ευρώ στον κλάδο, τονίζεται
Την έντονη αντίδρασή τους έναντι της ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής της Ε.Ε. εκφράζουν σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. οι 60 βιομηχανίες - μέλη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Σιδήρου και Χάλυβα, Eurofer, οι οποίοι τονίζουν ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα κοστίσει στον κλάδο περι τα 70-100 δισ. ευρώ, ενώ θα θέσει σε κίνδυνο 335.000 θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών αυτών, εν όψει του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 23 και 24 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αποφασιστεί το νέο πλαίσιο δράσης σχετικά με το κλίμα και την ενέργεια από την Ε.Ε., απέστειλαν ανοιχτή επιστολή στα κράτη - μέλη προειδοποιώντας για τους κινδύνους της υπό προώθηση πολιτικής σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Οι επικεφαλής αυτών των βιομηχανιών, μεταξύ των οποίων είναι και γίγαντες του κλάδου όπως οι ArcelorMittal, ThysenKrupp ή Tata Steel, τονίζουν ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές «τιμωρούν τις πιο αποδοτικές μονάδες με άμεσα και έμμεσα κόστη συνδεόμενα με τις εκπομπές CO2».
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, όλοι συμμερίζονται την ανάγκη ύπαρξης μιας αποδοτικής απάντησης έναντι της κλιματικής αλλαγής, όμως όπως σημειώνουν αυτή θα πρέπει να στηρίζεται στην ύπαρξη μιας ισχυρής βιομηχανίας που θα παρέχει θέσεις εργασίας και θα είναι παρούσα στην Ευρώπη.
Παράλληλα, τονίζεται ότι μια πολιτική σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα υπερβολικά απαιτητική και οι ρυθμίσεις που επιβάλλει σε όλες τις βιομηχανικές μονάδες, είτε είναι αποδοτικές είτε όχι, θα έχει ως αποτέλεσμα για τον κλάδο χαλυβουργίας κόστος 70-100 δισ. ευρώ ενώ θα έθετε υπό σοβαρό κίνδυνο περί τις 335.000 θέσεις εργασίας.
Ο χαλυβουργικός κλάδος, σημειώνεται, ήδη έχει χάσει το 15% του εργατικού δυναμικού του από το 2008 και η παραγωγή του βρίσκεται 20% κάτω από τα επίπεδα προ κρίσης.
Τονίζεται, επίσης, ότι θα πρέπει να τίθενται ρεαλιστικοί στόχοι σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης