Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα - Χρέος της Εκκλησίας να στηρίζει τον λαό

Παρέμβαση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα - Χρέος της Εκκλησίας να στηρίζει τον λαό
Η Εκκλησία δεν πολιτικολογεί, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει τα προβλήματα του λαού, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και ενότητα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν πολιτικολογεί, ωστόσο δεν μπορεί να αγνοήσει τις εξελίξεις που επηρεάζουν τη ζωή του ελληνικού λαού.
Κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή, ο τόπος δεν αντέχει επιπρόσθετους ταλανισμούς.
Έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, τουλάχιστον για τα έτη που ακολουθούν. Απαιτείται πολιτική ενότητα για τα επόμενα χρόνια εν μέσω των συνθηκών που έχουν αναπτυχθεί γύρω μας.
Υπογράμμισε επίσης ότι ο ρόλος και η θέση της Εκκλησίας δεν είναι ασφαλώς να πολιτικολογεί.
Δε νοείται Εκκλησία ως θεσμός προσόμοιος των πολιτικών.
Δεν δύναται ωστόσο και να αγνοήσει τα πολιτικά δρώμενα, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα κοινωνικά προβλήματα.
«Χωρίς την ενότητα των πολιτικών μας και τη σταθερότητα των βουλευτικών δομών οι θυσίες του ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, "γεγονός που θα οξύνει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες και θα δώσει χώρο σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας», τόνισε ο Ιερώνυμος.
Όπως τόνισε, η Εκκλησία οφείλει να μεταφέρει τις αγωνίες του λαού στα αυτιά των κυβερνώντων, έχουμε την αποστολή να μαρτυρούμε στην πράξη έναντι των πολιτικών αρχών όταν αυτές ενεργούν σε βάρος του λαού ή ερήμην του.
Και πρόσθεσε: Διαβλέπω ότι τα επόμενα έτη θα είναι δύσκολα.
Χρειάζεται καθείς εξ ημών να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να επιδείξει ωριμότητα και διάθεση για συνεργασία.
Σε αντίθετη περίπτωση η κατάληξη μπορεί να αποβεί ολέθρια και αντί της εξόδου από την κρίση να οδηγηθούμε σε απευκταίο τέλμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης