Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο CEO της Fiat Chrysler δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την εταιρεία το 2018

tags :
Ο CEO της Fiat Chrysler δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την εταιρεία το 2018
Ο Sergio Marchionne θα ολοκληρώσει το πενταετές πλάνο και έπειτα θα αφήσει τη θέση σε κάποιον νεότερο 
Ως το 2018 θα παραμείνει στο τιμόνι της συγχωνευθείσας πλέον αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler, ο CEO Sergio Marchionne, όπως ο ίδιος δήλωσε σε μια συνέντευξη με το BusinessWeek.
«Θα κάνω σίγουρα κάτι άλλο (μετά το 2018)», είπε ο Marchionne στη συνέντευξή του, ο οποίος υποστήριξε ότι το 2018 θα κλείσει φυσικά ο κύκλος της παρουσίας του στην εταιρεία, καθώς θα έχει επιβλέψει το πενταετές πλάνο που έχει συσταθεί, με ορίζοντα, ακριβώς αυτή την χρονιά.
Ο Marchionne ανέλαβε την Fiat, όταν ήταν σε βαθύ πρόβλημα το 2004 και γρήγορα κατάφερε να την μετατρέψει στον μεγαλύτερο ιδιώτη εργοδότη της Ιταλίας και να ανακτήσει χαμένα κέρδη δύο ετών.
Το 2009 πέτυχε μια συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ που επέτρεψε τη Fiat να αναλάβει την τότε προβληματική Chrysler και γρήγορα την ανέστησε.
Η συγχώνευση της Fiat και της Chrysler εγκρίθηκε αυτό το μήνα και οι μετοχές της Chrysler Fiat Automobiles (FCA), θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ως μια ενιαία εταιρεία την επόμενη εβδομάδα.
«Ο επόμενος CEO θα έχει πολλά πράγματα να κάνει, εντελώς διαφορετικά από αυτά που κάνω εγώ τώρα», πρόσθεσε ο Marchionne.
«Ο ρόλος μου θα πρέπει να αναδιαμορφωθεί», συμπλήρωσε ο ισχυρός άνδρας, ο οποίος τόνισε, επίσης, ότι δεν θα έχει δεύτερες σκέψεις για την παραίτησή του, όταν έρθει η ώρα.
«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές καρδιάς», είπε, καθώς «είναι σωστό να συνεχίσουν οι νεότεροι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης