Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ από τα οικονομικά ινστιτούτα - Εντείνεται η πίεση στη Merkel

Γερμανία: Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για το ΑΕΠ από τα οικονομικά ινστιτούτα - Εντείνεται η πίεση στη Merkel
Tο γερμανικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε στα 14,1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο έναντι πλεονάσματος 23,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία
(upd)Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ, προχώρησαν τα μεγαλύτερα οικονομικά Ινστιτούτα της Γερμανίας, με φόντο τα απογοητευτικά στοιχεία του τελευταίου διαστήματος.
Ειδικότερα, τα Ινστιτούτα, προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης 1,3% για το 2014 και 1,2% για το 2015,  έναντι αρχικής εκτίμησης 1,9% και 2% αντιστοίχως.
Παράλληλα, υποβάθμισαν τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό στο 1% για το 2014 και στο 1,4% για το 2015 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,3% και στο 1,8% αντιστοίχως.

Γερμανία: Απογοητευτικά τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα
Δεν έχουν τέλος τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.
Η στασιμότητα στην ευρωζώνη, σε συνδυασμό με τη ρωσο-ουκρανική κρίση, έχουν επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. 
Σημειώνεται ότι κορυφαίο στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, αποκάλυψε σχέδιο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, που θα στοιχίσει 6 δισ. ευρώ.
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, τον Αύγουστο, καθώς συρρικνώθηκε στα 14,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία της χώρας, Destatis.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα συρρικνώθηκε στα 14,1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο έναντι πλεονάσματος 23,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία. 
Οι εξαγωγές έφθασαν στα 84,1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, μειωμένες κατά 1% έναντι του Αυγούστου 2013, και οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 70 δισ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 2,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 5,8% και οι εισαγωγές κατά 1,3% τον Αύγουστο και σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014.
Ένας από τους κυριότερους λόγους αυτής της υποχώρησης, σύμφωνα με την Destatis, είναι ότι ξεκίνησαν σχετικά αργά φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές σε κάποια σχολεία.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Bundesbank, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε πλεόνασμα 10,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, το οποίο συμπεριλαμβάνει το ισοζύγιο εμπορίου, (+14,5 δισ. ευρώ), υπηρεσιών (-7,6 δισ. ευρώ), το πρωτογενές εισόδημα (+6 δισ. ευρώ), αλλά και το δευτερογενές εισόδημα (-2,5 δισ. ευρώ).
Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2013 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είχε διαμορφωθεί σε πλεόνασμα 7,9 δισ. ευρώ.
Τον Αύγουστο του 2014, οι εξαγωγές της Γερμανίας προς χώρες της Ε.Ε. ανήλθαν σε 47,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές της από αυτές τις χώρες έφθασαν τα 44,3 δισ. ευρώ.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, καταγράφηκε αύξηση των εξαγωγών κατά 2% προς τις χώρες της Ε.Ε., ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν αμετάβλητες.
Όσον αφορά τις εξαγωγές σε χώρες εκτός Ε.Ε., διαμορφώθηκαν στα 36,4 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, μειωμένες κατά 4,7% έναντι του 2013, ενώ οι εισαγωγές έφθασαν στα 25,7 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 6,3%.

Πρώτη ενημέρωση: 09:21, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης